Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Stöd för samarbete på distans
distansarbete Digital arbetsplats

Säkerhetsstöd vid distansarbete

Vilket stöd behöver din organisation för att arbeta på distans? På denna samlingssida har vi listat utmaningar och vilka lösningar som kan vara aktuella för din verksamhet.

Skydda anställda som arbetar hemifrån

Det är många svenska organisationer som uppmanar sina medarbetare att arbeta hemifrån just nu. Det har väckt en större efterfrågan kring att skapa en tryggare arbetsplats, även på hemmakontoret. 

Cisco erbjuder följande tjänster kostnadsfritt till den 1 juli 2020: 

- Umbrella (DNS-skydd)

- DUO (multifaktorautentisering)

- AnyConnect (Remote Access)

- Cisco Webex (samverkanstjänst)

För att ta del av dessa tjänster kostnadsfritt, kontakta oss genom att trycka på knappen nedan. 

Jag vill veta mer!

Har ni behov av tillgång till företagets nätverk för distansarbete?

När medarbetare arbetar hemifrån finns ofta ett behov av att kunna nå företagets nätverk även därifrån. Det kan vara av säkerhetsskäl, eller för att ha access till företagets intranät eller interna funktioner. Remote Access VPN är en tjänst från Check Point Software Technologies som ger användare säker, oavbruten åtkomst till företagets nätverk och resurser vid distansarbete. 

Ni har under våren 2020 möjlighet att testa Remote Access VPN under 30 dagar, och därefter köpa tjänsten till ett rabatterat pris. Kontakta oss genom knappen nedan för att ta del av erbjudandet.

Jag vill veta mer!

Behöver ni skydda medarbetares enheter mot malware?

Svenska organisationers it-miljö utsätts konstant för intrångsförsök, blir infekterade eller hålls som gisslan. Detta är en utmaning som blir allt mer påtaglig vid distansarbete. Under våren 2020 har ni möjlighet att testa Ateas tjänst "klient- och serverskydd som tjänst" under 6 månader. Du kan läsa mer om den här. Om ni vill testa på tjänsten, kontakta oss genom knappen nedan.

Jag vill veta mer!

Har er organisation rätt kapacitet för fjärråtkomst?

För att fortsätta arbeta som vanligt hemifrån kan kapaciteten för fjärråtkomst vara ett viktigt område att se över. Vid användande av F5 BIG-IP Access Policy Manager (APM) får ni tillgång till de verktyg som en verksamhet behöver för att säkerställa åtkomst till både data och applikationer från hemmakontoret. APM finns i flera versioner och ni har under våren 2020 möjlighet att testa tjänsten kostnadsfritt i 90 dagar. Om er organisation redan är kund så finns möjligheten att kostnadsfritt uppgradera antalet användare under samma tidsperiod. Kontakta oss via knappen nedan för att ta del av erbjudandet. 

Jag vill veta mer!
Man sitter på ett cafe och är fotograferad genom speglat fönster

Vilka är framgångsfaktorerna för ett lyckat säkerhetsarbete? 

Medarbetarna i verksamheten är avgörande för ett lyckat säkerhetsarbete. Därför behöver du ständigt kommunicera alla förändringar som planeras och införs. I god tid innan de genomförs, på olika sätt och i flera kanaler. Med en gemensam plattform för samarbete och lyhördhet för verksamheten, kan en stärkt it-säkerhet lyfta vardagen för varje organisation. Det hävdar Richard Hagerwald, seniorkonsult på Atea, med fokus på Microsoft EM+S. 

Ta del av Richards råd och tips för att utveckla verksamhetens säkerhetsarbete.

Läs reportaget här!

Arbetar ni vanligtvis på stationära datorer som ni behöver tillgång till?

Det finns många medarbetare hos svenska organisationer som arbetar med en stationär dator som primärt arbetsredskap. För de som inte kan flytta hem sin stationära dator kan det vara utmanande att nå sina arbetsverktyg och filbibliotek, samt att få samma prestanda hemma som på kontoret. 

VMware kan med hjälp av tjänsten Horizon skapa en virtuell version av den stationära datorn så att den kan nås från hemmakontoret. För att att få god effekt även med lägre serverkapacitet kan detta ske som ett virtuellt skrivbord istället för en virtuell dator, vilket inte kräver lika mycket kapacitet. Det finns även möjlighet att köra sitt virtuella skrivbord (Windows Virtual Desktop) via Azure med bra prestanda. Detta behöver inte kräva nya licenser. 

Under våren 2020 kan du ta del av VMwares tjänster till ett rabatterat pris: 

- Befintliga kunder av Digital Workspace får överutnyttja befintliga licenser med 25% under 90 dagar.

- Testa WS1 och Horizon kostnadsfritt i 90 dagar för 100 användare.

För att få veta mer och ta del av dessa erbjudanden, kontakta oss via knappen nedan!

Jag vill veta mer!
Tillbaka till Stöd för samarbete på distans
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer