Många har erfarenhet av detta, men inte alla. Teknik och it är ett mycket bra stöd för att lyckas, men det viktigaste är att ha en genomtänkt planering och organisation för att nå framgång. Många företag, organisationer och privatpersoner kliver nu fram för att hjälpa och stötta skolan. På denna sida samlar vi resurser som vi hoppas skall hjälpa dig som pedagog i din vardag.
Har du specifika funderingar och känner att du behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss så hjälper våra kunniga medarbetare till så gott de kan.
Är du skolledare, huvudman, it-ansvarig, elev eller vårdnadshavare? Ta del av dessa sidor för innehåll anpassat för dig:
Denna samlingssida innehåller:
På Skolverkets hemsida hittar du länkar till aktuell information om coronaviruset (covid-19). Folkhälsomyndigheten följer händelseutvecklingen och gör regelbundna riskbedömningar för smittspridning i Sverige. De har bland annat tagit fram rekommendationer till skolor och förskolor.
"Med anledning av utvecklingen rörande Corona (Covid -19), arbetar nu branschen intensivt med att öka sin beredskap att hjälpa skolor att bedriva sin undervisning online, i det fall det blir aktuellt i Sverige. Nedan presenteras allt de olika leverantörerna tillgängliggör i form av olika sorters extra stöd och resurser till skolorna. Den här sidan är en tillfällig samlingssida för att så enkelt som möjligt samla aktuella resurser."
Ett stöd för skolor att hantera konsekvenser av Coronapandemin. Sidan upprätthålls av RISE på uppdrag av Skolverket och i samverkan med SKR, Swedish Edtech Industry och UR.
På webbsidan finns stöd för rektorer, lärare och IT-avdelningen på skolan.
Länk till Skola hemmaVi rekommenderar att dela denna serie med elever som ska studera hemifrån. Serien fokuserar på hur du som elev lär dig saker hemifrån. Den är från UR och du hittar den via knappen nedan.
Till URs webbserie
Distansundervisning är ett faktum i många av våra skolor just nu. Att arbeta med matematik och svenska är kanske inte så svårt, men hur gör man med praktiska ämnen? Kan man ha slöjd hemma?
Vi bjöd in Jögge Sundquist (aka. Surolle) som är en av Sveriges mest kända slöjdare för att inspirera och visa hur man kan arbeta med slöjd på distans.
Under vår slöjdtimme lär Jögge ut klyvning, visar flera användbara täljgrepp och guidar dig genom hela processen. Stay sharp!
Läs mer härPå länkarna nedan hittar du tips inom dessa områden för hur du kan ha distanslektioner. Filmerna innehåller bland annat distansundervisning med enskild elev, distansundervisning med hel klass och schemaläggning av distanslektion.
Spellista 1 på Youtube (Microsoft Teams)
Spellista 2 på Youtube (Microsoft Teams)
Göteborg stad har listat ett gäng tips för att hålla digitala videomöten:
Klicka på nedan puff för att komma vidare till mer information.
Klicka på nedan puff för att komma vidare till forumet. Scrolla ner för att komma till ämnesspecifika forum.
Matematik, NO & Teknik
Matematik
NO & Teknik
SO
Musik, Slöjd & Idrott
Digitala verktyg & Övrigt
Digitala verktyg
Övrigt
Välkommen att höra av dig till oss om du har frågor kring genomförande av digital undervisning. Våra skolspecialister och tekniska experter hjälper till med alla typer av frågeställningar.