Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Säkerhet
owasp Säkerhet

Minska risken för intrång i er webbmiljö med upp till 50 %

Med en OWASP TOP 10-analys från Atea får du kontroll på eventuella brister och sårbarheter. Du får hjälp med att prioritera säkerhetsarbetet framåt och svart på vitt på att du tar säkerhet på allvar.

För att minimera risk och få kontroll över eventuella säkerhetsproblem med sina webbapplikationer har OWASP (Open Web Applikation Security Project) kartlagt de tio vanligaste säkerhetsriskerna med webbapplikationer. Dessa topprisker är namngivna A1-A10, där exempelvis A1 är ”SQL injection attack”. En sådan attack har som mål att stjäla dåligt skyddad data ifrån den bakomliggande databasen i applikationen.

Vid en OWASP säkerhetsanalys kontrollerar våra säkerhetskonsulter era webbapplikationer enligt denna topp 10-lista. Applikationen och siten kontrolleras punkt för punkt för att se om applikationen visar tecken på sårbarhet.

Det tar cirka två-fyra veckor att genomföra en analys beroende på applikationens komplexitet.

Testet utförs i fyra steg:

  1. Uppstartsmöte samt diskussioner om applikationens funktioner
  2. Scanning av applikationen via våra verktyg
  3. Manuell analys och manuell testning av våra säkerhetskonsulter
  4. Slutrapportering med leverans av säkerhetsanalys

Målgrupp

  • It-säkerhetsansvariga
  • It-chefer
  • Företagsledning
  • Programvaruutvecklare

Fördelar med tjänsten

Tjänsten är till för er som kontinuerligt vill ligga steget före och hantera risker i driftmiljön innan de drabbar er verksamhet. Atea är Sveriges ledande leverantör av kommunikationslösningar. För oss är erfarenhet och kompetens av högsta vikt och vi satsar kontinuerligt på utbildning och vidareutveckling av vår personal. Det gör sammantaget att ni kan känna er trygga när ni väljer Atea som partner.

Tillbaka till Säkerhet
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer