Hoppa till huvudinnehåll
2021-11-02

Det här väntar dig som ny konsult i Ateas snabbväxande analyticsteam

Analytics blir allt hetare. Det stora intresset från näringslivet och offentliga verksamheter att komma igång och utnyttja möjligheterna med Business Intelligence (BI), Internet of Things (IoT) och Artificial Intelligence (AI) gör det ovanligt spännande att komma in som konsult i Ateas analyticsteam just nu.

Tänk dig en startupmiljö där nästan allt är outforskat, där ingen säger ”så har vi alltid gjort” och där du får vara med i ett tidigt skede av utvecklingen.

Ungefär så är det i Analytics-teamet på Atea som vuxit från 1 till 35 personer på fyra år, och som lär fortsätta att växa de kommande åren – allt i takt med digitaliseringen i samhället och ett ökat intresse för AI, machine learning, IoT och business intelligence.

– Även om vi växer snabbt, är vi fortfarande ett relativt litet tight gäng. Varje konsult kan påverka hur vi gör saker, hur vi möter kunders behov och hur vi utvecklar oss själva, säger Johan Ripgården, konceptansvarig på Information Management på Atea.

Du gör skillnad i kundernas digitaliseringsresor

– Våra kunder behöver en massa hjälp när det gäller att använda data för bättre beslut, effektivare processer och stöd för affärsutveckling. Analytics hamnar allt högre upp på prioriteringslistorna. Att komma in i vårt anayticsteam innebär att man får vara med och påverka hur de jobbar med sin digitalisering.

Johan Ripgården, Concept Manager Analytics och AI

På Atea ingår analyticsteamet som en del av affärsområdet Information Management med inriktningar inom it-säkerhet, it-arkitektur och förändringsledning.

– En fördel som konsult på Atea är att du får känna tillfredsställelsen av att ta fram helhetslösningar. Vi guidar kunderna i deras verkliga behov och levererar på det. Du får alltså vara med i projekt som inte bara handlar om analytics, utan du har andra kompetenser bredvid dig. Tillsammans levererar vi de bästa lösningarna för kunden. Det täta samarbetet med andra kompetenser inom Atea gör att du utvecklas på ett annat sätt, och utvecklingsvägarna blir fler. Vi har stark lagkänsla på Atea, hjälper varandra och sätter laget före jaget.

 Brinner du för att skapa datadrivna organisationer? Vill du hjälpa kunder att fatta smartare och bättre beslut från nya insikter? Tycker du om att ständigt utvecklas och lära dig nya saker? Då vill vi prata med dig!

Bli vår nya kollega inom Analytics

Verksamhetsintresse är nödvändigt

Just nu söker Analytics specialister inom AI, data management och BI.

– Förutom teknisk kompetens behöver du ha ett intresse för att vilja förstå och sätta dig in i verksamheters behov. Kombinationen av kompetens och kundintresse gör att du kommer till din rätt hos oss. Du ska också gilla att jobba i agila projekt, och ha skinn på näsan och våga utmana kunderna. De vet inte alltid bäst utan behöver utmanas så att vi undviker att bygga lösningar som möter förlegade behov.

En fördel med att komma in i analyticsteamet nu i den starka tillväxtfasen är att nya roller kommer att uppstå framöver, om du till exempel skulle vilja ta produkt- eller personalansvar.

– Vi har precis utsett tech leads, konsulter som får hålla i flaggan för ett visst analyticsverktyg. När konsultgrupperna växer uppstår även konsultchefsbehov och nya typer av arkitektroller. Allt det här kommer när affären växer och våra kunder mognar.

3 spaningar från Johan Ripgården, concept manager för Information Management på Atea
  1. Analytics ökar snabbast.
    Inget område inom it växer snabbare än Analytics. Alla bolag som jobbar aktivt med digitalisering pratar också om data. Atea är drivande i den utvecklingen.
  2. AI har blivit loket.
    Tidigare ville verksamheter förbättra sin insamling och kvaliteten av data i en strävan om att lyckas med sin business intelligence. Nu är målbilden i stället möjligheten att jobba med AI, till exempel prediktiv analys.
  3. Tekniken är ingen öde ö.
    De som lyckas bäst är verksamheter som inser teknikutvecklingen bygger på att arbetsrutiner ändras. Förändringsledning är nödvändigt för att ge medarbetarna förmågan att hantera data, och även för att skydda affärskritisk information.