2019-06-19

Lovisa Stark om satsningen på integration och mångfald: ”Tillsammans kan vi göra skillnad”

Atea bygger just nu ett nav för integration in i it-branschen tillsammans med sina samarbetspartners och kunder. Satsningen gynnar både företagen och de som erbjuds ett jobb.

Johan Bentzel
Foto: Dino Soldin

Varför är den här satsningen viktig?

– Många som kommer till vårt land är välutbildade men får ändå inte in en fot på arbetsmarknaden. Samtidigt står vår bransch inför en enorm kompetensbrist. Här kan vi göra skillnad och skapa en win-win situation. Mångfald skapar framgångsrika företag, och en starkt bidragande orsak är att alla medarbetare inte har samma tankesätt, utan i stället kan komplettera och berika varandra, säger Lovisa Stark, programansvarig på Atea.

– Att vara ett nav betyder att vi gör detta tillsammans med våra kunder och samarbetspartners.

Vad pågår just nu?

– För tillfället testar vi konceptet tillsammans med Arbetsförmedlingen. Ett pilotprojekt har startat i Stockholm och ytterligare ett är på gång i norra Sverige.

– Utbildningen pågår under sex månader. De fem första fokuserar på tjänster och teknik från Microsoft, den sista är en praktikperiod. Målet är att deltagarna ska bli supporttekniker eller teknikkonsulter och rekryteras antingen av oss eller våra kunder.

Hur gör jag för att engagera mig?

– Du går in på atea.se/mangfald och anmäler ditt intresse. Du kan höra av dig för att få veta mer eller meddela att du vill anställa när utbildningsperioden är klar.