2018-09-07

Välkommen till kontoret som frigjorde tid och energi

För några månader sedan gick vardagen för den här it-avdelningen ut på att släcka bräder. Men tack vare automatiserade flöden och processer, där medarbetarna själva har tillgång till kapacitet och servrar, är arbetet nu roligare och effektivare.

Ulrika Nybäck Journalist

Automatiseringen gick snabbt

Tidigare behövde it-avdelningen lägga mycket tid på att uppgradera och ta hand om många olika it-system. Idag ser de alla interna system, externa plattformar och molntjänster i ett gemensamt gränssnitt. Automatiseringen av flöden och processer har gått snabbt. Den här it-avdelningen valde att börja med kollegornas tillgång till kapacitet och servrar.

Utvecklarna känner sig friare

Utvecklarna har fått mer energi, eftersom de snabbare kommer igång med att utforma de lösningar som kollegor och kunder efterfrågar. Med tjänsten Hybrid datacenter kan utvecklaren själv förse sig med kapacitet lokalt och i molnet – och hela flödet är automatiserat.

Siffror i realtid

Tidigare präglades it-avdelningens vardag av brandkårsutryckningar eftersom controller och vd ofta behövde rapporter med kort framförhållning. Idag visar ledningsgruppen själva siffror och rapporter i realtid, eftersom de har tillgång till valda delar av systemen. Kostnaden för tjänsten är knuten till hur mycket kapacitet som konsumeras.

Hybrid datacenter

Med Hybrid datacenter har du alltid full kontroll över din it-miljö.

Hybrid datacenter ger dig fullständig överblick över din it-miljö, eftersom alla interna it-system, externa plattformar och molntjänster samlas i ett gemensamt gränssnitt.

Läs mer om Hybrid datacenter och anmäl dig till vårt webinar - Få full kontroll över din it-miljö med Hybrid datacenter

Äntligen tid till affärsutveckling

Drift och övervakning ingår i tjänsten – och verksamheten har tillgång till en servicedesk som är bemannad dygnet runt. Nu hinner it-medarbetarna äntligen arbeta med strategiska frågor, fortbildning och utvecklingsarbete. Idag har de också ett nära samarbete med vd och affärsutvecklarna.

Uppdateringar gynnar alla

Hybrid datacenter bygger på en öppen plattform, där samtliga användare kan få nytta av förbättringar och uppdateringar. Den här verksamheten har vid flera tillfällen tagit del av lösningar som Atea utvecklat tillsammans med andra. Backup mellan verksamhetens egna noder ingår i tjänsten och Ateas Disaster Recovery finns som tillval för den som vill stärka kapaciteten att snabbt återställa data.