2018-09-11

Kliv in i verksamheten som tagit grepp om säkerheten

Här utvecklas, designas och tillverkas elbilar i toppklass. Stämningen präglas av ett fokuserat lugn, trots att försök till intrång sker regelbundet. Med nya tjänster från Atea har verksamheten fått överblick, kontroll och stöd att prioritera it-säkerhetsrisker och incidenter.

Ulrika Nybäck Journalist
Foto: Kjell Thorsson
 1. Hot mot it-miljön
  Intrång i datahallen! Men ingen panik utbryter, eftersom it-avdelningen vet och har rutiner för hur de ska agera. Med stöd av tjänsterna får it-avdelningen snabbt och effektivt en rapport som beskriver incidenten, vad som hänt och vilka som drabbats.
 2. Prioritera dina säkerhetsincidenter
  De säkerhetsansvariga stöttar ledningsgruppen med rapporter och analys. Ledningsgruppen får i sin tur beslutsunderlag och förslag på hur verksamheten kan agera framåt. Med Ateas tjänster inom SIEM och SOC har de säkerhetsansvariga fått överblick, kontroll och hjälp att prioritera säkerhetsincidenter. De nya rutinerna och verktygen gör att verksamheten enklare kan rapportera incidenter och deras omfattning, både internt och till myndigheter.
 3. Smartare säkerhet med AI
  En artificiell intelligens (AI) vid namn IBM Watson for Cyber Security går varje dygn igenom tusentals säkerhetsbloggar, artiklar och annat innehåll – allt för att på ett ögonblick ge de säkerhetsansvariga ett relevant underlag när en incident utreds.
 4. Säkra dina tillgångar
  Det här företaget har skyddsvärd data och servar utspridda på många platser: i den egna datahallen, i molnet samt i hybrida lösningar. Samtidigt arbetar medarbetarna i högre utsträckning mobilt, från olika enheter och platser. Trots detta har verksamheten lyckats bygga upp en hög säkerhetsnivå med hjälp av de nya tjänsterna. It-avdelningen har idag struktur och överblick av samtliga system och enheter – vilket gör det möjligt att spåra och koppla ihop misstänkta aktiviteter och samband för att upptäcka säkerhetsrisker och incidenter.
 5. Från kaos till lugn
  Med de nya tjänsterna har vardagen gått från kaotisk och stressig till att präglas av ett strategiskt lugn. Modern teknik och kompetenta analytiker uppmärksammar verksamheten på säkerhetsincidenter – som prioriteras så att alla kan arbeta så effektivt som möjligt. Tjänsterna innebär att Atea hjälper dig att utforma rutiner, stöttar med säkerhetsbevakning dygnet runt och expertanalys när något inträffar.