2017-05-31

Gör din röst hörd för global hållbarhet

It-branschen behöver bli ännu bättre på att driva hållbarhetsfrågor. Därför bjuder Atea in globala aktörer och nordiska kunder samt lyfter ett nytt hållbarhetsinitiativ i Almedalen. Låt oss veta vilka frågor it-branschen bör prioritera, uppmanar Chiara Selvetti, hållbarhetsansvarig för leverantörskedjan på Atea.

Ulrika Nybäck Journalist

Atea lanserar ett nytt hållbarhets-initiativ, vad innebär det?

Ett samlat fokus är en förutsättning för att driva en snabbare hållbarbetsutveckling. Därför behöver EICC* ta del av den nordiska marknadens insikter, kunskaper och förväntningar för att kunna utveckla och prioritera sina processer. Som engagerade it-köpare kan vi påverka takt och fokus för hela it-branschens arbete kring dessa frågor.

Varför är det viktigt att tycka till?

I början av sommaren uppmanar vi alla it-aktörer i Norden att svara på en enkät om vilka områden som är viktigast för er inom hållbarhet. Svaren sammanställs av ett hållbarhetsråd och kommer att påverka de processer som industrin behöver för att utvecklas och förbättras.

Hur lyfter Atea hållbarhet i Almedalen?

För att driva utvecklingen framåt är det viktigt att delta i debatten och berätta vad du behöver och kan bidra med. Därför har vi bjudit in globala it-partners samt beslutsfattare till konferenscentret Wisby Strand. Delta i debatten och lyssna till föreläsningar om hur vi kan tackla framtidens hållbarhetsutmaningar