2017-02-23

Familjekänslan är svårslagbar

Att skapa effektiva flöden för några av Sveriges största verksamheter, utmana kollegor inom Coders Club och kunna utvecklas i den riktning han själv vill. Det några skäl till att Emil Nilsson, ansvarig för tjänsteutveckling inom print, trivs med sitt jobb på Atea.

Ulrika Nybäck Journalist
Foto: Jonas Borg

Hur ser en vanlig vecka ut för dig?– Print kan låta gammaldags, men en stor del av mitt jobb handlar om affärsutveckling och att ta reda på vilka flöden som borde digitaliseras, exempelvis avtal. När vi indexerar och lägger in dynamiska filter kan den stora mängden data skapa värde; det blir möjligt att söka på avtal som snart löper ut samt koppla ihop avtalen med ekonomisystemet för påminnelsefakturor och så vidare.

Vad är Coders Club och hur började det?– Det är ett nätverk vars mål är att inspirera fler medarbetare på Atea att börja eller utveckla sin programmering. På premiärträffen samlades 70 kollegor i åtta städer fysiskt och via storskärmar. Nybörjare och avancerade möttes av utmaningar och vi bjöd in en föreläsare från Microsoft för extra inspiration.

Du tog ett nytt jobb för ett år sedan, men valde att komma tillbaka. Varför?– En tungt vägande anledning var att jag fick möjlighet att bli ansvarig för tjänsteutveckling som jag är passionerat intresserad av. Det finns en familjär stämning på Atea som tilltalar mig mycket. Den känslan i kombination med friheten att utvecklas i den riktning jag vill är svårslagen.

Emil Nilsson har bland annat skrivit koden till mjukvaran som känner av när en skrivare har slut på toner. Det innebär att nya levereras precis när de gamla är slut.