2017-12-29

5 sätt att skapa butiksupplevelser som tar matchen med e-handeln

Digitala inköpslistor som sorterar sig själva, smidig självutcheckning och inspiration på storbildsskärmar. Med Ateas digitala retail-lösningar får du som är butiksägare stöd och inspiration för att klara konkurrensen från e-handeln.

Foto: Michele Marconi

Förstärk upplevelsen

Det handlar om att skapa en sinnlig och positiv butiksupplevelse – men också effektiva flöden genom butik och lager. Tekniken som lyfter upplevelsen är exempelvis inspiration på storbildsskärmar, modern självskanning, lagerkontroll, appar för inköpslistor och erbjudanden, självutcheckning, bemannade kassalösningar med mera.

Utveckla kundlojaliteten

Med en modern it-infrastruktur kan butiksägare få koll på vilka varor som uppskattas av olika målgrupper och kan anpassa sortiment och placering i butik därefter. Eftersom systemen kommunicerar med varandra kan butikspersonal få ett meddelande när varor behöver fyllas på eller prisjusteras. Det är också möjligt att lyfta fram varor som uppskattas av målgrupper som handlar specifika tider på dygnet.

Dra fördel av smart it

Med Ateas digitala retail-erbjudande kan butiksägare utforma skräddarsydda erbjudanden och belöna lojala kunder direkt i butik. Digitala inköpslistor finns redan men med dagens teknik skulle listorna automatiskt kunna sorteras i den ordning som varorna dyker upp i butiken. Det är också möjligt att placera en ”Jag-behöver-hjälp-knapp” i en kund-app eller vid självskanningsutrustningen, så att butikspersonalen får söka upp kunden istället för det omvända.

Testa och jämför

Steg ett för att komma igång är ett inledande möte där en specialist från Atea tillsammans med butiksägaren går igenom verksamhetens behov, önskemål och affärsmål. Därefter får du testa olika hårdvaror alternativt besöka tillverkares visningsrum för att jämföra olika lösningar. Därefter får du hjälp med rådgivning och eventuell planering av installation, projektutrullning, drift, löpande uppföljning samt uppdateringar.

Få stöd med konfiguration och livscykelhantering

I Ateas digitala retail-erbjudande ingår även konfigurering av hård- och mjukvara, installation av mjukvara, stöldmärkning, paketering av hårdvara samt återvinning av uttjänt utrustning. Atea är en av de mest erfarna aktörerna i Sverige avseende återvinning av uttjänt it-utrustning. Med goitloop får hårdvaran ett andra liv och kan ingå som ett led i verksamhetens miljöarbete.

Vill du veta mer om Ateas digitala retail-erbjudande?

Då är du välkommen att höra av dig till produktspecialist Per Eller.