2017-11-28

5 fördelar med Disaster Recovery som tjänst

Med en reservdatahall i molnet står företaget aldrig utan det livsviktiga it-stödet. I en värld där it-miljöer allt oftare hotas av cyberkriminella och extrema vädersituationer är katastrofsäkring på väg att bli en hygienfaktor. Ateas Disaster Recovery som tjänst är den första av sitt slag i Europa – optimerad för VMware.

Henrik Rådmark Journalist
Foto: Michele Marconi
 1. Avbrott påverkar minimalt
  I händelse av avbrott i det egna datacentret kan växling till ”reservsajten” – den speglade versionen av datacentret – ske inom loppet av några minuter. Oavsett om störningen orsakas av virus eller exempelvis elavbrott märker användare knappt av förändringen.
 2. Inga nya verktyg
  It-organisationen behöver inte förändra grundläggande rutiner eller lära nya verktyg och plattformar. Tjänsten innebär att it-miljön ”förlängs ut” till molnservrarna, vilket ger enkelt handhavande och noll risk för fel. I praktiken visar sig tjänsten som ytterligare menyval i den befintliga vSphere-plattformen.
 3. Flexibilitet ger kontroll
  Tack vare möjligheten att skräddarsy vilka resurser och system som speglas genom tjänsten och hur ofta det ska ske, kan företaget anpassa kostnader och säkerhetsnivåer. Vid förändringar i it-miljön kan dessa enkelt inkluderas i tjänsten.
 4. Hjälp med återställning efter virusattack
  Disaster Recovery som tjänst sparar upp till 24 så kallade snapshots, ögonblicksbilder av de speglade resurserna. Vid en virusattack går det därför att backa tillbaka till ett läge precis innan den skadliga koden drabbade it-miljön.
 5. Företagets ledning har full kontroll
  Växlingen över till reservsajten sker aldrig med automatik. Tjänsten låter företagets ledning behålla kontrollen över varje sådant beslut. Av det uppenbara skälet att det är beslut som påverkar affärsverksamheten.
Skydda ditt datacenter i molnet med Disaster Recovery som tjänst

Katastrofsäkra ditt VMware-baserade datacenter i molnet, enkelt och kostnadseffektivt med Disaster Recovery som tjänst.

Med vår molntjänst skyddar du det viktigaste du har – information och affärskritisk data.

Mer om tjänsten