Laddar meny

Videomöten allt trendigare

Reportage 2016-02-15
Det ökade intresset för Skypemöten märks tydligt i Atea eSHOP. Bärbar konferensutrustning samt datorer och surfplattor med inbyggda kameror klättrar starkt.

De mest använda sökorden i Atea eSHOP visar vad kunderna längtar efter och vilka produkter som blir mest populära köp om sex månader till ett år. 

– Många har ögonen på Microsofts smartphone Lumia 950, säger Peter Hadenius, produktansvarig på Atea. 

Den mobila trenden håller i sig, det märks eftersom många söker på Logitechs bärbara lösningar för video och ljud. 

– Det är första gången det finns lätta konferenslösningar med god kvalitet till ett överkomligt pris, vilket innebär att fler företag och organisationer har möjlighet att använda tjänsten. 

Att HP Elitebook 840 och Lenovo Thinkpad T450 toppar listan över mest köpta styrker att svenska konsumenter värdesätter hög kvalitet och prestanda anser Peter Hadenius. 

– Våra kunder föredrar datorer, plattor och smartphones som är snabba, lätta, snygga och har en garantitid på flera år.

Mest köpt*

1 - HP Elitebook 840 
Storsäljaren från HP ligger kvar på förstaplats. Kombinationen av kraftfulla Intel Core-processorer och Windows 10 Pro samt tre års garanti gör den till ett tryggt köp. 

2 - Lenovo ThinkPad T450 
Nykomling på listan. En lätt och smidig 14-tums bärbar dator. Intel-processor, USB-portar, HD+ upplösning samt utrustad med TPM Security chip med en vikt på 1,6 kilo. 

3 - HP ProBook 430 
Kompakt design, en 10-punkters pekskärm och heltäckande säkerhetsfunktioner gör datorn till många kommuners och skolors favorit. Ligger kvar på plats tre från förra mätningen. 

4 - Ipad Air 2 
Den har två kameror med fler pixlar och bättre optik än den tidigare modellen, vilket är en stor fördel vid videosamtal. Luftspalten mellan glas, peksensor och skärm har tagits bort för att göra plattan tunnare. Skärmen är matt vilket minimerar blänk. 

5 - Dell Latitude E7450 
Modellen finns i flera prisklasser. De flesta väljer premiumdatorer med Intel Core-processorer, 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte SSD-lagring. Mjukvaran Dell Data Protection innehåller de senaste säkerhetsfunktionerna.

Mest sökt**

1 - Lumia 950 
Många ser fram emot Microsofts nya smartphone med Windows 10. 

2 - Surface pro 4 

3 - Logitech Conference Cam 
Logitechs konferens-kameror ger bra ljudkvalitet och HD-video till ett överkomligt pris. 

4 - HP Elite X2 

5 - Griffin Ipad 

* Mest köpta produkter i Atea eSHOP under december 2015 och januari 2016. 
** Mest sökta produkter i Atea eSHOP under december 2015 och januari 2016 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer