2016-09-20

"Vi vill lyfta innovativa ledare"

Årets Digitaliseringsledare är ett nyinstiftat pris som delas ut till en nytänkande och modig verksamhetschef som tillsammans med it-organisationen driver den digitala transformationen.

Ulrika Nybäck Journalist
Foto: Jimmy Eriksson

Digitaliseringen ställer helt nya krav på ledare och medarbetare. Alla behöver bli mer innovativa, modiga och se förändringar som något positivt som gynnar utveckling och skapar nya affärsmöjligheter. Med den utgångspunkten instiftade Atea och tidningen Chef priset Årets Digitaliseringsledare.

– Vi vill lyfta fram ett modernt och coachande ledarskap. I den digitala eran krävs agila och platta verksamheter där medarbetarna har hög digital kompetens och mandat att fatta beslut, säger Cissi Elwin, chefredaktör och vd för tidningen Chef.

Att bli en skicklig förändringsledare är något som man kan träna sig till anser hon.

– Lär känna dina egna styrkor och rädslor som är kopplade till förändring och digitalisering. En modern ledare diskuterar förändring och möjligheter och skapar en kultur där det är tillåtet att lära sig av sina misstag, säger Cissi Elwin.

Priset delas ut på Chefgalan i mars 2017. Att bli nominerad kan ha stor betydelse för karriären.

– Vi letar efter modiga ledare som fått med sig sin organisation genom en digital transformering, gärna inom helt nya områden. Det kan lika väl vara en chef i offentlig sektor som i det privata näringslivet, säger Ateas vd Carl-Johan Hultenheim.