2016-09-19

Satsa på proaktiv it-säkerhet

Vi utsätts konstant för försök till dataintrång och det blir allt svårare att avvärja och förebygga attacker. Med Ateas säkerhetsövervakning som tjänst får du tillgång till specialister som bevakar ditt nätverk, stöd i akuta situationer och råd i ditt förebyggande säkerhetsarbete.

Ulrika Nybäck Journalist
Foto: istockphoto
 1. Så bevakas ditt nätverk

  När du väljer säkerhetsövervakning som tjänst placeras en nätverkssensor i ditt nätverk, oftast på internetlinan. Därefter bevakas tjänsten av ett övervakningsteam via en krypterad förbindelse.

 2. Vid nästa intrångsförsök

  När ett intrångsförsök inträffar får Ateas specialister ett larm som omgående undersöks. Om attacken är allvarlig kontaktas du direkt på ett journummer, du får en redogörelse av vad som inträffat och förslag på åtgärder. Säkerhetsexperterna hjälper dig att åtgärda problemet på distans eller på plats.

 3. Från reaktiv till proaktiv

  I tjänsten ingår en veckovis rapport där alla intrångsförsök och andra säkerhetsincidenter beskrivs. Uppföljningen har flera fördelar, efter några veckor blir det tydligt vilka delar av datacentret som behöver uppdateras eller förstärkas. Du upptäcker också om det finns beteenden hos medarbetarna som påverkar säkerheten.

 4. Konsten att ligga steget före

  Att upptäcka dataintrång i realtid har stor betydelse. För de flesta verksamheter tar det mellan 100-200 dagar innan ett intrång upptäcks. Det finns uppenbara fördelar med att korta ned detta tidsspann eftersom en hacker hinner orsaka omfattande skada på hundra dagar.

 5. Frigör tid för verksamheten

  Tjänsten är utvecklad för kommuner, myndigheter och företag som inte har resurser eller tillräcklig kunskap att arbeta aktivt med sin it-säkerhet. Du betalar ett fast pris per månad som baseras på mängden datatrafik som bevakas.

Ateas säkerhetsövervakning som tjänst
 • Molnbaserad leverans.
 • Installation av säkerhetsprogramvara i din it-miljö.
 • Övervakning av datatrafiken.
 • Loggning av aktivitet och datatrafik dygnet runt.
 • Veckovisa rapporter som visar intrång och attacker.
 • Datacentret är certifierat enligt säkerhetsstandarden ISO27001.