Laddar meny
Foto: Kristofer Samuelsson

En ulv i fårakläder

Reportage 2016-02-15
Backuper är kärnan i it-säkerheten. Lagringsenheten TVS-EC880 har en kapacitet på 384 terabyte och passar utmärkt för säkerhetskopiering och filsynkronisering. Med en Intel Xeon serverprocessor blir den ett utmärkt alternativ till den klassiska servern.

Foto: Kristofer Samuelsson

1 - NAS, Network Attached Storage, är enheter för datalagring som ansluts till och styrs via ett nätverk. TVS-EC880 är en NAS som lagrar upp till 384 terabyte data och klarar ett dataflöde, throughput, på 2 000 megabit per sekund och har ett IOPS* på upp till 226 000.

2 - Enheten är anpassad för centraliserad datalagring, säkerhetskopiering, delning och katastrofåterställning. Den klarar även virtualisering, en teknik som fördelar en enskild dators resurser till flera samtidiga användningsområden. TVS-EC880 stöder bland annat VMware, Citrix och Windows Server. 

3 - Du kan kopiera data till flera NAS-enheter samtidigt och övervaka processen med en applikation från Qcenter. 

4 - Enheten stöder två inbyggda cacheportar. Upp till fyra SSD:er kan användas för cachelagring vilket ökar IOPS-prestandan avsevärt.

5 - Lagringsenheten rekommenderas för små och medelstora företag främst för backup, men den kan även användas som en dator om du använder mjukvara från Qvpc. 

*IOPS, input and output operations per second, är ett mått på hur många gånger per sekund en disk kan läsa och skriva data. 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer