Laddar meny

Software defined data center frigör dig från hårdvaran

Reportage 2015-02-17
Software Defined Data Center är trenden som alla talar om. SDDC gör det möjligt att virtualisera alla delar i datacentret, inte bara server utan även nätverk och lagring, det vill säga Compute, Network och Storage. Det innebär att du kan använda hårdvara från olika leverantörer och kan leverera tjänster mer effektivt.
 1. Skapar rätt förutsättningar
  SDDC ger applikationer i it-systemen rätt förutsättningar att fungera optimalt. Det sker via olika policys, till exempel vilken applikation som ska ha förtur eller ta mer plats på nätverket. För att det ska fungera behöver server, lagring och nätverk fungera som en helhet.
 2. Automatisering ger ökad enkelhet
  I det moderna datacentret är alla delar automatiserade. En förutsättning för automatisering är virtualisering. Med SDDC kan du till exempel beställa tjänster och applikationer lika enkelt och snabbt som i det publika molnet.
 3. Styr vilken data som lagras 
  Software Defined Storage innebär att du kan styra vilken data som ska lagras och vilken prestanda den ska ha. Det gör dig därmed helt oberoende av hårdvaruleverantör.
 4. Automatiserade nätverkstjänster
  Software Defined Network är ett nytt sätt att implementera nätverkstjänster via mjukvara. Med hjälp av så kallad overlay-teknik frikopplar du er från den fysiska hårdvaran och det blir möjligt att automatisera nätverkstjänsterna i ett datacenter.
 5. Självbetjäning är nästa steg
  Inom området Software Defined Compute har virtualiseringen kommit längst. Nästa steg är att möjliggöra självbetjäning, det vill säga att du beställer en virtuell server och får tillgång till den omedelbart. 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer