Laddar meny

SM-milen - 10 kilometer löparfest

Reportage 2015-05-25
Strålande sol, vibrerande förväntan och närmare 200 av Ateas partners, kunder och medarbetare på startlinjen. SM-milen i Malmö den 18 april blev den löparfest som alla hoppades på.

TILL SM-MILEN I MALMÖ är både motionärer och elit välkomna. Loppet är det svenska mästerskapet i 10 kilometer landsvägslöpning och lockade till sig löparstjärnor som Isabellah Andersson, Frida Lundén, Abraham Adhanom och Johan Larsson. 

I startfältet möter vi även Ateas kunder och leverantörer. En av dem är Marcus Nelson, servicechef på it-avdelningen på Alfa Laval i Lund. En rutinerad löpare som springer fem mil i veckan. 

– Det var en härlig stämning under loppet och vädret kunde inte varit bättre. Löpträningen ger mig alltid en skön känsla efter passet, både fysiskt och mentalt. Till vardags tränar jag med en löpargrupp. Det är socialt, trevligt och gemenskapen gör att vi pressar oss lite mer under intervallpassen, beskriver Marcus Nelson. 

SM-milen slingrar sig fram genom de centrala delarna av Malmö: Pildammsparken, Gustaf Adolfs Torg, Stortorget, Stadshuset och Malmöhus. De som har ork kvar avslutar med en spurt in på Malmö arena. 

Magnus Westring är regionchef på Atea. Han har laddat med raska promenader varvat med löpträning före jobbet. 

– Morgonträning är ett fenomenalt sätt att värma upp kroppen och hjärnan inför resten av dagen. Jag tänker fortsätta med det, säger Magnus Westring. 

En bit bort från Magnus står Carina Vennberg från Atea i Umeå och stretchar. Hon ser lycklig ut efter tio kilometer som flöt på över förväntan. 

– Det här är mitt livs första lopp och jag sprang på 51 minuter, jag är ett bevis på att det aldrig är för sent att börja träna.

Bild t.v: Johan Nylén och Carina Vennberg, båda från Atea i Umeå. 

– På startlinjen kändes det pirrigt, det här var mitt första motionslopp. Jag är ett bevis på att det aldrig är för sent att börja löpträna. Det var fint att springa genom Malmö stad, ett vackert och lättsprunget lopp med härlig stämning säger Carina Vennberg.

Bild t.h: Karin Högsander jobbar på Atea i Kista. Hon tränar inför maraton och löptränar två gånger i veckan. 

– Mitt mål är att ha roligt, njuta av loppet och springa under 50 minuter. 

Bild t.v: Ateas vd, Carl-Johan Hultenheim, peppar HR- och marknadsdirektör Magnus Sallbring, inför starten. 

– Jag hade tänkt att springa mig i form men fick ont i benhinnorna, så nu har jag vilat mig i form, säger Magnus Sallbring. 

Bild t.h: Johanna Alfvén är doktorand vid företagsekonomiska institutionen på Lunds universitet. Hon har med sig hela familjen som hejarklack, sambon Andreas och barnen Edla, Adil och Idun. 

– Det här är mitt premiärlopp och jag har tränat regelbundet sen i somras. Jag har inga höga ambitioner den här gången, sist är också en placering. 

Bild t.v: SM-milen slingrar sig fram genom de centrala delarna av Malmö: Pildammsparken, Gustaf Adolfs Torg, Stortorget, Stadshuset och Malmöhus. 

Bild t.h: Löpare med ork kvar avslutar med en spurt in på Malmö arena.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer