Laddar meny

Mobilitet toppar listorna i eSHOP

Reportage 2015-11-25
Kraftfulla surfplattor, nätta datorer, vikbara tangentbord och hörlurar som stänger brus ute. Ateas listor över mest köpta och mest klickade produkter pekar på en tydlig trend: allt fler väljer att jobba mobilt.

1 - HP Elite Book 840 Mest köpt*

En storsäljare och många kunders favorit sedan ett år tillbaka. Kombi-nationen hög kvalitet och lång livslängd gör att den här datorn toppar listan. Intel Core-processorerna ger hög hastighet och prestanda och Windows 10 Pro ger användbara funktioner och ett snyggt gränssnitt. 

2 - Apple MacBook Air 

Den här tunna och kraftfulla datorn har länge varit populär på universitet och skolor. Sedan i somras har även företag och kommuner fått upp ögonen för MacBook, därav andraplaceringen. I takt med att allt fler jobbar mobilt ökar kraven på batteritid och MacBook Air 11-tum klarar 9 timmar och 13-tumsmodellen klarar 12 timmar.

3 - HP ProBook 430 

Datorn ger rejäl prestanda och funktion till ett fördel-aktigt pris och har blivit många kommuners och skolors förstahandsval. Kompakt design med 10-punkters pekskärm och heltäckande säkerhetsfunktioner. Grafikkortet i kombination med en Intel Core-processor gör jobb och skoluppgifter roligare. 

4 - Microsoft Surface Pro 3 

Ytterligare ett tecken på den mobila trenden. En 12-tums skärm i HD med 2 160 x 1 440 pixlars upplösning och en vikt på 798 gram gör surfplattan smidig att bära med sig. Ett utvikbart tangentbord, type cover, finns som tillval och underlättar för alla som behöver skriva mejl eller lösa arbetsuppgifter med plattan i knäet. 

5 - Iphone 6 

Bäst i klassen bland smarta telefoner är ingen överdrift. Iphone 6 och den större Iphone 6 Plus är tunnare än föregångaren men med bibehållen kvalitetskänsla i material och form. Det förbättrade operativsystemet iOS 9 ger ett intuitivt gränssnitt och lyfter apparna. 

* Mest köpta produkter i Atea eSHOP under tredje kvartalet 2015. 
** Mest klickade produkter i Atea eSHOP under tredje kvartalet 2015. 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer