Laddar meny

Enköpings kommun väljer Ateas app för votering

Pressmeddelande 2015-06-09
Atea har utvecklat en app för votering som stödjer arbetet i fullmäktige och kommunala nämnder. Enköpings kommun är först att teckna avtal om den nya mobila lösningen.

– Appen förenklar och effektiviserar arbetet under våra möten. Vi ser även att vår flexibilitet ökar med en mobil lösning då vi inte längre binds till en specifik lokal, säger Anna Andersson, projektledare för strategisk it i Enköpings kommun.

Appen, Atea votering, tillsammans med smarta telefoner och plattor, ersätter fast lösning för votering i möten, till exempel mentometer.

Vid votering tar ledamöterna ställning till frågor genom att svara ja, nej eller avstår i omröstningen, vilket i den mobila lösningen sker via en app som laddas ned till en smart telefon eller platta. I appen finns även funktioner som att begära ordet, ge replik och tillgång till talarlistan.

Förutom att appen ger effektivare möten så innebär lösningen att ledamöter kan delta i omröstningar även när de medverkar via video. Resultatet kommer direkt efter avslutad votering och visas i realtid via ett webbsystem.

– Vi är mycket glada över att vara med och digitalisera en process där nyttan förenklar och öppnar nya möjligheter. Atea votering är en av flera mobila lösningar som vi erbjuder offentlig sektor för att effektivisera i verksamheten, säger Simon Norman,ansvarig för mobila lösningar på Atea.

I leveransen ingår även Ateas mobila lösning för papperslösa möten, vilket både underlättar och innebär att kostnaderna för att administrera, skriva ut och distribuera dokument minskar.

Från och med i höst kommer Enköpings kommun att använda Atea votering. Utöver Enköping har ett flertal andra kommuner visat intresse för liknande lösningar.

Läs mer om Ateas appar på atea.se/appar

För mer information, kontakta:
Simon Norman, ansvarig mobila lösningar, Atea Sverige, 0703-72 20 65, simon.norman@atea.se
Anna Andersson, projektledare strategisk it, Enköpings kommun, 0171-62 61 88,anna.andersson@enkoping.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer