Laddar meny

Ateas miljöchef blir vice ordförande i Hållbarhetsrådet

Pressmeddelande 2015-02-03
Andreas Rydell, chef kvalitet och miljö på Atea, tillträder som vice ordförande i IT&Telekomföretagens Hållbarhetsråd. Rådet arbetar för socialt ansvar, mångfald och affärsutveckling för medlemsföretagen i organisationen.

– Jag ser fram emot att få möjlighet att ytterligare påverka och belysa viktiga hållbarhetsfrågor i it-branschen, som till exempel minskade koldioxidutsläpp och ökad medvetenhet om konfliktmineraler i våra it-produkter, säger Andreas Rydell.

Atea har sedan flera år medverkat IT&Telekomföretagens Hållbarhetsråd. Rådet lägger under 2015 ett allt större fokus på att ytterligare stötta medlemsföretagen i deras hållbarhetsarbete i ekonomiskt, miljömässigt och socialt ansvarstagande.

– För IT&Telekomföretagen är det viktigt att branschens medlemsföretag är engagerade och drivande och därför det är roligt att Atea väljer att kliva in som vice ordförande, säger Tuija Kivistö, näringspolitiska expert på IT&Telekomföretagen.

IT&Telekomföretagen har 1 200 medlemsföretag, som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare. Ordförande i Hållbarhetsrådet är Catherine Karagiann, miljöchef på Telia Sonera.

Atea startade 2014 ett upprop mot så kallade konfliktmineraler i it-utrusning, det vill säga mineraler som kommer från gruvor i östra Kongo. Hittills har uppropet samlat 320 företag och organisationer. Under våren kommer Atea att arrangera en workshop i ämnet.

För mer information, kontakta:
Andreas Rydell, chef kvalitet och miljö, Atea Sverige, 0722-44 87 84, andreas.rydell@atea.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer