Laddar meny

Ateas it-lösning ger vård på distans

Pressmeddelande 2015-05-12
Region Jämtland Härjedalen köper videokonferensutrustning till sjukhus och hälsocentraler för digitala mötesrum. Avtalet med Atea löper under två år med möjlighet till förlängning.

– Vi är glada och stolta över att vara med och bygga sjukvård med den senaste tekniken som underlättar både för patienter och dem som arbetar inom vården, säger Anders Nordberg, platschef på Atea.

Region Jämtland Härjedalen motsvarar drygt en tiondel av Sveriges yta, vilket innebär stora avstånd till sjukhus och hälsocentraler. Vård på distans gör det möjligt för patienten att träffa en läkare via en skärm i ett digitalt mötesrum. Det underlättar även för vårdpersonal att konsultera specialister på andra sjukhus.

I Ateas leverans ingår videokonferenssystem som kan användas vid ronder, pc-baserade konferenssystem för patienter och vårdpersonal samt monitorer, projektorer och annan utrusning för digitala mötesrum. I avtalet ingår även konsulttjänster och serviceavtal.

– Vi ser fram emot att samarbeta med en lokal leverantör som Atea och kommer att ytterligare bygga ut vård på distans. Det är en kostnadseffektiv valmöjlighet som underlättar både för patienter och vårdpersonal, säger Bo Karlsson, it-strateg, region Jämtland Härjedalen.

Avtalet löper under två år med möjlighet till förlängning i ytterligare totalt två år.

För mer information kontakta:
Anders Nordberg, platschef Atea Östersund, 063-15 72 44, anders.nordberg@atea.se 
Bo Karlsson, it-strateg region Jämtland Härjedalen, 0706-40 60 73, bo.karlsson@regionjh.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer