Laddar meny

Atea sponsrar sjukamperskan Nadja Casadei

Pressmeddelande 2015-08-21
Nadja Casadei är mångkamperskan som besegrade cancern och tog sig tillbaka till friidrotten. Atea sponsrar Nadja i hennes satsning till de stora mästerskapen.

– Nadja Casadei är en stark förebild och vi är mycket glada över att få vara med och stötta henne. Få har varit med om så tuffa motgångar och ändå, med en makalös glädje, lyckats komma tillbaka. Jag blir starkt berörd av hennes historia och inspirerad av hennes energi, säger Magnus Sallbring, HR- och marknadsdirektör på Atea.

Nadja Casadei har länge varit en av Sveriges största talanger inom mångkamp med flera SM-medaljer och har även medverkat i ett stort antal internationella mästerskap.

– Det är en fantastisk möjlighet för mig att få ingå i Ateas friidrottssatsning. Det innebär att jag kan satsa ännu mer fokuserat på det som jag älskar allra mest, att utvecklas i mångkamp, säger Nadja Casadei.

I slutet av 2013 fick Nadja Casadei besked att hon hade cancer i lymfkörtlarna och sedan följde närmare ett år av tuffa behandlingar. Förra året blev Nadja friskförklarad och sedan i våras tränas Nadja av Agne Bergvall i Atleticum SK Växjö.

– Målet är självklart att jag ska tävla i mångkamp i OS i Rio de Janeiro. Min kropp återhämtar sig allt bättre och svarar bra på all träningen, säger Nadja.

Nadja har skildrat vägen tillbaka från cancer till elitidrott i sin blogg, Riovanchen. Hon är en uppskattad föreläsare och kommer bland annat att tala under Atea IT-arena i höst.

För mer information:
Magnus Sallbring, HR- och marknadsdirektör Atea, 08-477 47 11,magnus.sallbring@atea.se
Nadja Casadei, mångkamperska, 0733-18 62 25, nadjacasadei@gmail.com

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer