Laddar meny

Atea öppnar kontor i Kiruna

Pressmeddelande 2015-02-12
Atea stärker sin närvaro i Norrbotten och öppnar kontor i Kiruna. Både företag och offentlig verksamhet i regionen efterfrågar it-lösningar som skapar tillväxt. Atea räknar med att rekrytera ett tiotal personer i Kiruna.

– Vi ser ett stort intresse, både från befintliga och nya kunder, att dra nytta av digitalisering i alla led inom organisationen och där it som funktion är en del av utvecklingen av verksamheten, säger Michael Strömbäck, platschef i Luleå.

Atea har sedan länge levererat it-lösningar till kunder i Kiruna och det nya kontoret stärker närvaro i kommunen ytterligare. I Norrbotten har Atea, förutom i Luleå och i Kiruna, även kontor i Piteå. På de tre kontoren arbetar ett 80-tal specialister inom klientdrift, datacenter, samverkan och kommunikation. Totalt har Atea nu 30 kontor i Sverige och den lokala närheten är viktig.

– Vi har det stora bolagets fördelar och kan erbjuda specialistkompetens inom alla funktioner, samtidigt som vi finns nära våra kunder. Vi ser en kraftig efterfrågan i Kiruna och då är det ett naturligt steg att vara på plats med kontor och personal, säger Michael Strömbäck.  

Under 2015 planerar Atea att rekrytera ett tiotal personer till Kirunakontoret.

För mer information, kontakta:
Michael Strömbäck, platschef Luleå Atea, 0911-22 63 32  michael.stromback@atea.se
Peter Kocsis, regionchef Atea, 090-71 28 02 peter.kocsis.atea.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer