Laddar meny

Atea levererar it som funktion till telenor

Pressmeddelande 2015-01-30
Atea tecknar avtal med Telenor Sverige om leverans av it som funktion för 5 000 användare i 80 butiker och på samtliga Telenors kontor i Sverige. Den digitala arbetsplatsens tjänster gör det möjligt för medarbetarna att arbeta säkert, oavsett var de befinner sig och från olika verktyg. Avtalet är på fem år och kan förlängas.

Uppdraget hos Telenor Sverige är att skapa och leverera den digitala arbetsplatsens tjänster, det vill säga en komplett leverans av funktionen arbetsplats med underliggande infrastruktur. Gemensamt för leveransen är att skapa en effektiv arbetsmiljö för att stödja Telenors verksamhet.  

Ateas leverans inkluderar bland annat videokonferens, chat och mail. Utöver det kommer Atea att leverera och hantera nätverk, print och managera klienter.

Uppdraget är heltäckande och omfattar även servicedesk och självbetjäningsportal samt att leverera konsulttjänster till Telenor.

– Vi är glada över möjligheten att vara med och utveckla och leverera it som funktion som ett effektivt stöd i Telenors verksamhet, säger Carl-Johan Hultenheim, vd för Atea Sverige. 

Totalt handlar det om leverans av digitala tjänster och klienter till 5 000 användare på 80 av Telenors butiker och sex kontor. Av de 5 000 användarna är 2 000 fasta arbetsplatser och 3 000 är virtuella.

– För Telenor Sverige är it som funktion en förutsättning för vår verksamhet där samarbete, säkerhet och effektivitet är essentiella delar och Atea svarade bäst mot våra högt ställda krav, säger Martin Petersen, Director of Products & IT, Telenor Sverige.

Avtalet är på fem år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år och uppskattas vara värt omkring 300 miljoner kronor.

För mer information, kontakta:
Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige, 046-16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se
Ulrik Moberg, affärsprojektledare Atea Sverige, 0725-50 52 76 ulrik.moberg@atea.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer