Laddar meny

Atea klimatkompenserar Bootcamp

Pressmeddelande 2015-05-27
Ateas toppmöte för it-beslutsfattare, Bootcamp, samlar årligen 750 deltagare. Nytt för i år är att hela eventet, inklusive deltagarnas resor till och från Tylösand, klimatkompenseras.

– Vi arbetar kontinuerligt med hållbarhet inom alla områden. Det innebär allt från leverantörsuppföljningar, minskade koldioxidutsläpp till Ateas upprop mot konfliktmineraler i it-produkter. Därför är det ett naturligt steg att nu även klimatkompensera vårt största årliga event, nämligen Bootcamp, säger Andreas Rydell, chef kvalitet och miljö på Atea.

Klimatkompensringen motsvarar 144 ton koldioxid och sker via Zeromission. Pengarna går till trädplantering i Malawi samt till den svenska uppfinningen Solvatten, som med hjälp av specialkonstruerade dunkar ger rent vatten till familjer i Uganda.

Under årets Bootcamp medverkar bland andra Fredrik Reinfeldt, Steve Dietch, HP:s globala molnchef och Klas Bendrik, CIO Volvo Cars. Drygt 750 personer deltar i eventet som startar den 27 maj och pågår under tre dagar. Det är åttonde året i rad som Atea arrangerar Bootcamp i Tylösand.

Sedan tidigare klimatkompenseras Ateas kundtidning, Tomorrow, genom trädplantering i Malawi.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer