Laddar meny

Steinar Sonsteby ny koncernchef på Atea

Pressmeddelande 2014-01-31
Steinar Sønsteby har utsetts till ny koncernchef på Atea. Han efterträder Claus Hougesen som efter 16 år lämnar Atea. Steinar Sønsteby får uppgiften att se till att Atea fortsätter växa och stärker sin ställning som den ledande leverantören av it-infrastruktur i Norden och Baltikum.

51-årige Steinar Sønsteby kommer närmast från rollen som vice koncernchef på Atea. Han har jobbat i ledande positioner på Atea sedan 1997, bland annat som vd på Atea Norge och vd på Atea Sverige.

-Det är en ära att få förtroendet att bli koncernchef och jag har en stor respekt för utmaningen att ta över ledarskapet i ett företag som jag bryr mig så mycket om. Jag ser fram mot jobbet och fortsätta framgången. Mitt fokus kommande år är att fortsätta växa mätt i marknadsandelar och på ebidta-nivå, säger Steinar Sønsteby.

Claus Hougesen har varit verksam inom Atea i 16 år, varav de sju senaste åren som koncernchef. Under hans ledning har omsättningen ökat till 22 miljarder norska kronor, lönsamheten fördubblats och antalet anställda ökat till 6 600 personer.  Claus Hougesen har varit en av de drivande krafterna bakom Ateas stora förändring från en lokal återförsäljare till internationell leverantör av it-infrastruktur i sju länder.  Efter totalt 27 år inom it-industrin har Claus Hougesen kommit fram till att han vill göra något annat – vad det blir får tiden utvisa.

-Det har varit en otroligt spännande tid och en utveckling som jag är ofattbart stolt över, säger Claus Hougesen.
Ateas huvudägare och styrelseordförande Ib Kunøe tackar Claus Hougeson för allt jobb och välkomnar Steinar Sønsteby som koncernchef på Atea.

-Jag vill tacka Claus för den extraordinära insatsen och energin som han tillfört Atea under det unika partnerskapet som han och jag haft under 16 år. Atea är i dag den absoluta marknadsledaren inom it-infrastruktur i Norden och Baltikum. Steinar Sønsteby är den naturliga efterträdaren. Han har skapat stora resultat och han har kvalifikationerna och erfarenheten som krävs för att driva affärerna framåt med framgång, säger Ib Kunøe.

För mer information, kontakta:

Ib Kunøe, styrelseordförande Atea ASA, +45 4030 8680
Steinar Sønsteby, CEO Atea ASA,  +47 930 55 655
Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer