Laddar meny

Ny hybrid molntjänst från Atea

Pressmeddelande 2014-05-21
Atea fortsätter att utveckla sitt erbjudande inom hybrid it. Nu lanseras en ny molntjänst för virtuellt datacenter. Det är en flexibel tjänst där kunderna kan styra och kontrollera sina behov av serverkapacitet.

– Efterfrågan på molntjänster går stadigt uppåt. Många av våra kunder önskar att köpa en del av sin datacenterkapacitet som en flexibel tjänst. De vill vara försäkrade om en trygg leverans och hög säkerhet och det är något som vi kan leverera, säger Johan Ripe, chef outsourcing services på Atea Sverige.

Virtuellt datacenter som tjänst, levererar serverkapacitet med tillhörande nätverk, lagring och operativsystem från Ateas datacenter i Umeå.

Kunden betalar bara för den tid som nyttjas och kan styra och kontrollera sitt användande. Allt hanteras i en självbetjäningsportal där kunden lägger till eller minskar serverkapacitet, vilket ger både flexibilitet och kostnadskontroll.

Redan före lanseringen har Atea Sverige fått förfrågningar från både befintliga och nya kunder som vill ta del av virtuellt datacenter som tjänst.

– För många kunder blir det allt viktigare att molntjänsterna styrs från Sverige. Atea har som strategi att bygga tjänster nationellt, därför är det naturligt att både data och servicedesken för det virtuella datacentret finns i Sverige, säger Johan Ripe, chef outsourcing services på Atea Sverige.

Det virtuella datacentret har hög tillgänglighet och levererar säker lagring, säkerhetskopiering, återläsning, övervakning samt kvalitetsuppföljning.

Den nya tjänsten kompletterar Ateas redan befintliga funktionserbjudanden inom klient, datacenter, kommunikation och samverkan och ligger i linje med Ateas strategi att hjälpa kunder att nyttja hybrid it på bästa sätt.

För mer information, kontakta:

Johan Ripe, chef outsourcing services, Atea Sverige AB, 08-470 81 06, johan.ripe@atea.se.  

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer