Laddar meny

Atea tecknar globalt nätverksavtal med Statoil

Pressmeddelande 2014-04-04
Atea har tecknat ett globalt avtal med Statoil avseende leverans av nätverksprodukter inklusive support. Det treåriga avtalet med option på ytterligare två år beräknas ha ett årligt värde på 50 miljoner norska kronor.

Avtalet omfattar leverans av nätverksprodukter, både mjukvara och hårdvara, samt underhåll och support.  Statoil använder avancerade nätverkslösningar och har i dag ett av världens störta samverkansnät.  Den existerande lösningen ska nu utvidgas och utvecklas i samarbete med Atea för att möta Statoils krav i mer än 30 länder globalt.

Avtalet är ett resultat av Ateas strategiska satsning på kommunikations- och samverkanslösningar de senaste åren. Ateas möjlighet att leverera en global lösning var en avgörande faktor när Statoil gjorde sitt val av leverantör.

– Statoil är en global aktör och vi är stolta över att de utvidgar samarbetet med Atea även inom detta område. Vi har en solid organisation med hög kompetens och vi ska göra allt för att Statoil ska bli nöjda, säger Dag Fodstad, VaD Atea Norge.

För mer information, kontakta:

Dag Fodstad, VaD Atea Norge, +47 928 52 000
Rune Falstad, CFO, Atea ASA, + 47 906 14 482

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer