Laddar meny

Atea Sverige och Coromatic levererar datacenter till Försäkringskassan

Pressmeddelande 2014-01-29
Försäkringskassan förnyar datacentret i Sundsvall och har efter upphandling skrivit ett avtal med Atea Sverige. Affären omfattar en HACS-lösning (Hot Aisle Containment Solution), implementering, service- support- och garantitjänster, och gör att Försäkringskassan får ökad kontroll och ett mer energieffektivt datacenter. Affären levereras tillsammans med datacenterleverantören Coromatic.

Försäkringskassan hade behov av att uppdatera sitt datacenter för att dels få en bättre översikt, men även för att förbättra energieffektiviteten och säkerheten. Man efterfrågade en kublösning med serverrack och in-row-kyla där värmen kapslas in och man får en ökad kontroll på energiåtgången.  

– Vi ville få ett modernare och mer uppdaterat datacenter och i vår avropsförfrågan på Kammarkollegiets ramavtalsområde rankades Ateas anbud högst och motsvarade samtidigt våra krav och förväntningar. Lösningen optimerar vår energiförbrukning och vi får en ökad kontroll utan att vi behöver förändra vårt skalskydd eller bygga om för mycket, säger Tomas Lagren, Infrastrukturansvarig Server på Försäkringskassan IT.

Försäkringskassans har beslutat om en ny datacenterstrategi, där modernisering utgör en viktig del i den totala strategin. För att nå strategins målsättning krävdes förändringar av de fysiska datahallarna och dessa moderniseringar har levererats i samarbete med Coromatic och består av en HACS-lösning från tillverkaren Schneider Electrics APC. Lösningen gör bland annat att Försäkringskassan går från att tidigare använt sju grader varmt vatten till att använda 14 grader varmt vatten vid kylningsprocessen. Något som väntas ge stora ekonomiska besparingar.

– Vi är stolta över vara en del av Försäkringskassans resa mot en mer energieffektiv it-miljö. Försäkringskassan har en tydlig målsättning med sin it-organisation och vårt breda samarbete gör dem till en viktig strategisk kund i regionen, säger Gabriella Norberg, platschef Sundsvall på Atea Sverige.

För mer information, kontakta:

Gabriella Norberg, platschef Sundsvall, Atea Sverige, 070-210 45 96, gabriella.norberg@atea.se

Tomas Lagren, Infrastrukturansvarig Server på Försäkringskassan IT, 070-541 05 55, tomas.lagren@forsakringskassan.se 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer