Laddar meny

Atea skriver avtal med Stockholms Läns Landsting

Pressmeddelande 2014-07-01
Stockholms Läns Landsting tecknar tre avtal med Atea om digitala mötesrum för bland annat Nya Karolinska Solna. I och med avtalen blir Atea ensam leverantör av digitala mötesrum till Stockholms Läns Landsting och Nya Karolinska Solna. Det totala värdet på affären är drygt 130 miljoner kronor.

I de tre avtalen ingår leveransavtal och driftavtal för Nya Karolinska Solna. Leveransavtalet löper fram till 2017. Driftavtalet startar då den audiovisuella utrustningen är på plats och löper sedan under sju år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Avtalen är tillsammans värda cirka 90 miljoner kronor. 

Dessutom tecknar Stockholms Läns Landsting och Atea ett ramavtal avseende audiovisuell kommunikation, AVK, för SLL:s övriga verksamheter. Avtalet löper under två år och motsvarar ett värde om 40 miljoner kronor. Därefter finns en option att förlänga avtalet i ytterligare två år.

I och med avtalen blir Atea ensam leverantör av digitala mötesrum till Stockholms Läns Landsting och Nya Karolinska Solna.

– Vi har medvetet valt att satsa på området samverkan och kommunikation därför är det extra roligt att vi inleder vårt långvariga samarbete med SLL och är med som leverantör av Nya Karolinska Solna, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

I avtalen ingår tjänster och produkter för att installera audiovisuell kommunikation i cirka 200 mötesrum på Nya Karolinska Solna. Det handlar om större aulor men även mindre mötesrum. Atea projekterar, installerar och tar hand om drift.

Utöver avtalen har Stockholms Läns landsting även en option att teckna avtal med Atea för driften av SLL:s befintliga AVK-infrastruktur. Optionen kan tidigast avropas från och med idag, den 1 juli 2014, och gäller därefter i fyra år.

För mer information, kontakta:

Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32, carl-johan.hultenheim@atea.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer