Laddar meny

Atea ökar omsättning och vinst med hybrida it-lösningar

Pressmeddelande 2014-04-29
Atea Sverige fortsätter att växa och allt fler kunder väljer att ta klivet över till hybrid it. Under årets första kvartal ökade omsättningen med 11,2 procent till 2 269 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) steg med 17,4 procent till 62 miljoner kronor.

– Vi har haft en bra start på året och det är glädjande att vi fortsätter att växa inom samtliga områden. Vi hjälper nu allt fler kunder att ta steget till hybrid it och köpa it som tjänst, säger Carl-Johan Hultenheim, vd på Atea Sverige.

En tydlig trend är behovet av nya tjänster som driver it-avdelningar att hitta effektivare lösningar kopplade till affärsutveckling. Bland de områden som visar starkast tillväxt finns outsourcing, samverkan och mobilitet i alla dess former.

– Bästa sättet att möta de nya kraven är att erbjuda tjänster som leder till att it-funktioner samverkar och där har vi många bra alternativ för våra kunder. En förutsättning för den utvecklingen är vårt hypermoderna datacenter i Umeå som stödjer nya tjänster inom hybrid it, säger Carl-Johan Hultenheim.

Omsättningen på den svenska marknaden ökade till 2 269 miljoner kronor under första kvartalet, jämfört med 2 039 miljoner kronor under samma period 2013. Resultatet (EBITDA) steg med 17,4 procent till 62 miljoner kronor, jämfört med 53 miljoner kronor första kvartalet 2013.

– Vi ser en försiktig konjunkturuppgång och framförallt ser vi att det är viktigt att vara fortsatt offensiva, då it är avgörande för företagens konkurrenskraft, säger Carl-Johan Hultenheim.

Ateakoncernen växer

Även för Ateakoncernen som helhet ökade omsättningen. Under det första kvartalet steg omsättningen med 15,7 procent till 5 884 miljoner norska kronor, jämfört med första kvartalet 2013. Vinsten (EBITDA) blev 180 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 28 procent jämfört med samma period förra året.

Läs mer:

För mer information, kontakta:

Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se
Steinar Sønsteby, koncernchef Atea ASA, +47 930 55 655 steinar.sonsteby@atea.com

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer