Laddar meny

Träffa Sveriges it-elit i Tylösand

Pressmeddelande 2013-05-13
Den 22-24 maj möts it-branschen i Tylösand när it-toppmötet Atea Bootcamp anordnas för sjätte året i rad. På plats finns, förutom 450 it-chefer från hela Sverige, också förre statsministern Göran Persson och fotbollens förbundskapten Erik Hamrén. Ta chansen att träffa dem du också!

Atea Bootcamp har etablerat sig som Sveriges viktigaste mötesplats för de som dagligen arbetar med it på strategiskt nivå och samlar it-chefer, CIOer och andra it-beslutsfattare från både offentlig och privat sektor.

Med totalt 700 deltagare och Sveriges it-elit samlad är Atea Bootcamp ett utmärkt tillfälle att få insyn i vad som händer ute i landet. Vilka är utmaningarna och hur ligger Sverige till vad gäller it i skolan eller it i vården? Och hur kan vi bygga ett bättre Sverige med hjälp av it?Under tre fullspäckade dagar hålls dryg 70 seminarier, en mängd diskussions- och inspirationspass, en omfattande utställning med den senaste tekniken och mycket mer. Deltar gör bland andra vd:arna för Microsoft, Cisco och HP i Sverige. Talare på plats för att inspirera är bland andra:

• Göran Persson – it finns över hela samhället i form av elevdatorer, bank-id och digitala möten inom både näringsliv och vården. Kom och hör Göran Persson tala om nyttan, möjligheterna och utmaningarna i det svenska it-samhället utifrån sitt perspektiv.

• Erik Hamrén – kom och hör Erik Hamrén tala om rätt förutsättningar, rätt vilja och den rätta drivkraften för att nå sina mål. I hans värld främst utifrån unga fotbollsspelare som vill lyckas med sitt utövande i framtiden men lika applicerbart för anställda på ett företag eller inom en organisation. Som avslutningstalare på Bootcamp kommer Hamrén tala om sin tränarkarriär, tränarfilosofi och vad som krävs för att spela på högsta nivå i riktig landslagsklass. Och självklart det stundande VM-kvalet.

• Michael Eriksson Björling – trendspanare på Ericsson ConsumerLab med mer än 15 års erfarenhet av att studera hur människor använder och värderar it. Hans presentation ger en bättre förståelse för hur it-utvecklingen påverkar användare, företag och samhälle.

Anmälan och intervjumöjligheter
Media är välkomna att delta på seminarier och keynotes och intervjua talare och deltagare. Göran Persson och Erik Hamrén kommer att finnas tillgängliga för intervjuer efter sina respektive inspirationspass. OBS: Först till kvarn gäller.

Kunder berättar
På Atea Bootcamp kommer it-beslutsfattare från både privat- och offentlig sektor att dela med sig av sina erfarenheter och exempel på it-investeringar som bidragit till en enklare och effektivare vardag för bland andra patienter, skolelever och anställda. 

• Gislaved kommun – ”Papperslösa möten ger många positiva effekter”
Att distribuera en stor mängd möteshandlingar varje vecka är ett omständligt arbete och därför har många politiker fått upp ögonen för de senaste årens teknikutveckling mot papperslösa möten. I Gislaved använder politiker och tjänstemän surfplattor och en specialframtagen app från Atea i sitt uppdrag.
It-chef Per Sigvardsson och it-pedagog Gustav Wendefors, Gislaved kommun, berättar.

• Geodis Wilson – ”Världsledande fraktbolag vässar trafiken med Lync”
Ett av världens största fraktföretag har med hjälp av samarbetsverktyget Microsoft Lync förenklat och förbättrat sin internkommunikation och samtidigt sänkt sina kostnader. Implementationen har varit en enorm framgång som underlättat den pågående organisationsförändringen. Oavsett var i världen man sitter så är man nu nära varandra. Lösningen har fått stort genomslag i den nordiska organisationen och implementeras nu, tillsammans med Atea, globalt till 30 000 medarbetare.
CIO Håkan Nilsson & it-chef Martin Nordblom, Geodis Wilsson, berättar.

• Malmö Stad - ”Går det att på begränsad tid förena två världar i en infrastruktur?”
En föråldrad, splittrad och svårhanterlig it-miljö och elever, lärare och en it-administration med olika krav och behov. Malmö Stad har nu skapat en plattform som möter de olika rollernas behov och där elevers och medarbetares två världar enas i en infrastruktur. Dessutom får administrationen, lärare och elever större flexibilitet tack vare möjligheten att kan komma åt systemen oavsett var de befinner sig.
Susanne Pettersson, från it-avdelningen & Charlotte Tapper, från verksamheten, Malmö stad, berättar.

• Luleå Näringsliv – ”Facebook - en ny digital industriera skapas i Luleå och Sverige”
En ny digital industriera skapas i Luleå och Sverige. Varför vann Luleå affären om Facebooks första europeiska datacenter? Ett stort intresse växer fram för Luleåregionen och för Sverige och den nya digitala industrieran ger möjligheter till utveckling för både företag och studenter.
Vd Matz Engman, Luleå Näringsliv.

• ISS – ”Behöver du ta ett samlat grepp om surfplattor, telefoner och appar?”
ISS berättar om hur de löste knutarna för att nå effektiv mobilitet.
It-chef Ragnar Reuterstad, ISS, berättar.

För mer information om Atea Bootcamp, besök gärna:http://bootcamp2013.atea.se/bootcamp2013/

Är du intresserad av att bevaka Atea Bootcamp på plats?
Kontakta Per Danielson, pr-ansvarig på Atea, 070-620 12 16, per.danielson@atea.se
Uppge gärna vem/vilka personer du är intresserad av att intervjua redan vid anmälan.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer