Laddar meny

Svenska idrottsstjärnor lyfter Sverigestafetten

Pressmeddelande 2013-06-04
Sverigestafetten 2013 är årets mest spännande hälsoprojekt. Svenska it-avdelningar ska tillsammans genomföra en stafett om 360 mil, från i Luleå i norr till Malmö i söder. Syftet är att få fler i rörelse och förbättra hälsan i it-branschen. Nu kliver flera svenska idrottsstjärnor in i projektet med träningstips och kortfilmer som visas i TV4 sport.

Svenska idrottshjältar deltar i kampen om att få fler personer i den svenska it-branschen i rörelse. Nu börjar tio olika träningsfilmer rulla i TV4 Sport och på Sverigestafetten.se. Vi får exempelvis se landslagsstjärnor ge sina bästa tips på hur du kommer igång med träningen, förbättrar bålstyrkan och blir en bättre löpare. Här är hela listan:

• Yannick Tregaro – Komma igång (Promenad/gång)
• Jessica Samuelsson – Stärk din bålstyrka
• Mustafa Mohammed – Bli bättre på långlöpning
• Emma Green Tregaro – Yoga för öka rörligheten
• Johan Wissman – Så blir du explosivare
• Moa Hjelmer - Förbättra ditt löpsteg
• Mathias Fredriksson – Kom igång med rullskidåkning
• Henrik Åbom – Tipsen som gör dig till en bättre cyklist
• Wille Shauman – Förberedelser inför golfrundan.
• Joachim "Pim-Pim" Johansson – Tips om hur du ska spela tennis

- När jag fick höras talas om Sverigestafetten tänkte jag "oj, vad häftigt". Det känns otroligt roligt att kunna vara med och inspirera alla deltagare och jag ser själv fram emot att vara med på en delsträcka, säger Moa Hjelmer.

Sverigestafetten 2013 är ett hälsoprojekt som drivs av Atea. Alla kan vara med och bidra utifrån egna förutsättningar. Cirka 5000 it-proffs från Atea, partners och it-avdelningar på svenska företag, kommuner och organisationer är engagerade i projektet. Höjdpunkten blir stafetten som genomförs med start i Luleå 23 augusti och med målgång i Malmö 5 september. Fram till själva stafetten anordnas olika former av träningsutmaningar

På Sverigestafetten.se får deltagarna coaching, tips och träningsråd till ett hälsosammare och bättre liv.

- Det är fantastiskt kul att flera idrottsstjärnor tycker att Sverigestafetten är ett bra initiativ och vill vara med och inspirera och ge med sig av deras kunskap och få ut mer av sin träning, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige och fortsätter:

- Vi jobbar inom en bransch som är med och skapar ett stillasittande Sverige. Sverigestafetten är vårt bidrag till att få våra medarbetare och branschen i stort skall komma i rörelse och bidra till en bättre hälsa.

Gå in på www.sverigestafetten.se och läs mer om hur Sverigestafetten fungerar.

För mer information, kontakta:
Per Danielson, PR-ansvarig Atea, +46 70 6201216, per.danielson@atea.
Lars Kristiansson, PR-ansvarig Sverigestafetten,! +46 70 497 28 05,lars@drosbakken.com

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer