Laddar meny

Sex föreningar tilldelas Atea Stipendium

Pressmeddelande 2013-09-24
Fryshusandan har i samarbete med Ateas Hjälpande Händer utsett sex föreningar till årets Atea stipendiater. Föreningarna får stipendier om vardera 40 000 kronor för sitt arbete med barn- och ungdomsverksamhet. Det nationella stipendiet tilldelas Futebol dá força från Stockholm.

Fryshusandan är ett nationellt nätverk med 230 medlemsorganisationer verksamma inom barn och ungdomsfrågor oavsett sektor. Syftet med Fryshusandan är att göra ungas röster hörda och lyfta fram eldsjälar.  Atea stöttar Fryshusandan och har beslutat att dela ut sex stipendier till föreningar som ett stöd för att de ska kunna fortsätta utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet.

– Fryshusandans verksamhet passar väl in med Atea. Vi vill stödja verksamheter för barn och ungdomar på olika håll i Sverige.  Jag är mäkta imponerad av föreningarnas arbete. Något som ofta sker i det tysta, därför känns det extra bra att lyfta fram sex värdiga stipendiater, säger Sandra Nordvall, ordförande för Ateas Hjälpande Händer.

Ung Kraft, Jamo Jamo Arts, Danspiration, Bricks Tegelhuset och Tennis Göteborg tilldelas de fem regionala stipendierna (se lista nedan). Futebol dá força får det nationella stipendiet.  Stipendierna är på 40 000 kronor, varav 20 000 kronor kan användas till utvecklingsstöd från Fryshusandan och 20 000 kronor som kan användas fritt av organisationen.

– Jag är så glad att vi genom stipendiet kan ge dessa föreningar lite extra uppskattning för deras värdefulla engagemang och intresse som gör världen bättre för barn och unga, säger Anna McAllister, ansvarig på Fryshusandan.

Stipendierna delas ut i samband med Atea IT-arena på orterna enligt schemat nedan. 

Stipendiat

Kommun

Län

Utdelningsdatum

Utdelningsort

Jamo Jamo Arts

Umeå
kommun

Västerbottens län

2013-09-25

Umeå

Ung Kraft

Nyköpings kommun

Södermanlands län

2013-10-01

Linköping

Danspiration

Stockholms kommun

Stockholms län

2013-10-03

Stockholm

Futebol dá força

Stockholms kommun

Stockholms län

2013-10-03

Stockholm

Tennis Göteborg

Göteborgs kommun

Bohus län

2013-10-10

Göteborg

Bricks Tegelhuset

Malmö
Kommun

Skåne län

2013-10-15

Lund

Ateas hjälpande händer är en CSR-satsning som startades 2011. Fem personer blev framröstade av sina kollegor som ambassadörer och ägnade en del av sin arbetstid åt satsningen. Under 2011/2012 var uppdraget att genom Rädda Barnen ge stöd i Nepal. Läs mer på www.atea.se/om-atea/csr-ateas-hjaelpande-haender.

Fryshuset startades av Anders Carlberg i Stockholm 1984. I dag finns Fryshuset i Stockholm, Göteborg och Malmö med ett nätverk som sträcker sig över hela landet. Fryshusandan var från början en inspirations- och kunskapsturné. I dag är Fryshusandan ett nätverk med nationell spridning. Läs mer påwww.fryshuset.se/fryshusandan.

För mer information, kontakta:
Per Danielson, PR-ansvarig Atea, +46 70 6201216, per.danielson@atea.se
Anna McAllister, Ansvarig Fryshusandan, +46 73 9502209, anna.mcallister@fryshuset.se 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer