Laddar meny

Försäkringskassan köper utskrifter som tjänst av Atea

Pressmeddelande 2013-02-21
Försäkringskassan outsourcar utskrifter till Atea, de slipper därmed investeringar i skrivare och får möjlighet att frigöra tid till annat it-arbete. Avtalet är värt ca 33 MSEK under 3 år, med möjlig förlängning i ytterligare sammanlagt två år.

Atea kommer att äga skrivarna hos Försäkringskassan, tillhandahålla användarna hjälp via Servicedesk samt
ta ansvar för att skrivarna alltid är i funktion, med support på platsen om fel skulle uppstå. Atea kommer också att mäta och följa upp hur skrivarna används under hela avtalsperioden, för att säkerställa att rätt maskiner finns på plats för myndighetens verkliga behov över tid.

- Med ett helhetsgrepp över utskrifterna som Försäkringskassan nu tar, kommer de att minska antalet felaktiga utskrifter. På så sätt kommer de åt dolda kostnader och gör miljövinster dessutom ökar säkerheten i och med att utskrifter inte hamnar i orätta händer, kommenterar Ulrik Persson, platschef Atea i Sundsvall.

Ateas lösning gör det möjligt för användare att med hjälp av sitt passerkort hämta sina utskrifter från vilken utskriftsenhet som de önskar. Antalet slentrianmässiga utskrifter minskar, medan säkerheten kring utskrifterna ökar, eftersom varje användare måste logga in för att få ut sina utskrifter.

För mer information, kontakta:
Ulrik Persson, platschef Atea i Sundsvall, +46 60 14 95 19, ulrik.persson@atea.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer