Laddar meny

Atea levererar it-utrustning till Linköpings universitet

Pressmeddelande 2012-12-10
Linköpings universitet har tecknat två nya avtal med Atea om att förse universitetet med bärbara respektive stationära datorer, läsplattor och bildskärmar. Atea är den enda leverantören och affärsvärdet uppgår till totalt ca 10 MSEK.

Totalt sett har Linköpings universitet ca 7 000 klienter idag i verksamheterna i Linköping, Norrköping och Stockholm. I och med att man nu köper alla klienter från samma leverantör, kan beställningar ske effektivt och med tydliga interna rutiner.

- Vi är stolta över att få leverera it till Linköpings universitet de närmaste åren och därmed vara med och bidra till deras fortsatta utveckling. Med de nya avtalen kan universitetet ta ett samlat grepp om sina inköp och har möjlighet att på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt standardisera. Atea har en stark leveransmodell och finns på plats med service lokalt, säger Anders Myrbäck, regionchef Atea.

Två avtal har tecknats, Atea är den enda leverantören på bägge. Det ena avtalet rör Apple-produkter under två år med ytterligare två års möjlig förlängning. Det andra, som är ett avrop från Kammarkollegiets ramavtal Klienter område 4, rör övriga fabrikat och gäller under ett år med ytterligare tre års möjlig förlängning.

Linköpings universitet (LiU) har 3 900 anställda, 1400 forskarstuderande och 27 300 studenter främst inom teknik, filosofi, utbildningsvetenskap och hälsa.

För mer information, kontakta:
Catarina Wireklint, upphandlingschef, +46 13 28 89 60, catarina.wireklint@liu.se
Eva Rosell, upphandlare, Linköpings universitet, +46 13 28 28 71, eva.rosell@liu.se
Anders Myrbäck, regionchef Atea Sverige AB, +46 709 19 70 80,anders.myrback@atea.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer