Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Umeå

Lär känna en it-arkitekt, Jenny Sandberg

Jenny Sandberg

Roll på Atea: It-arkitekt

Vem är Jenny Sandberg?

Jag är en social, positiv och glad person som gillar när det händer mycket och gärna att det händer tillsammans med andra människor. Jag har en fäbless för både ny kunskap och förändring och ser alltid en väg fram. Att försöka hänga i kapp med barnens utveckling kring ny teknik och kunskap ser jag som en spännande utmaning där man ständigt utmanas. Min familj som består av man och två barn som är tio och sju. Vi bor på en ö utanför Örnsköldsvik i ett hus vi ritat och byggt själva där vi trivs fantastiskt bra.

Vad brinner du för inom din yrkesroll?

Det kan låta trivialt men mitt motto har alltid varit att göra det jag tycker är roligt för det som är roligt vill man göra ofta och det man gör ofta blir man bra på. Det roligaste jag vet är att jobba med utveckling, framsteg och ta dem tillsammans med andra. Att skapa en förflyttning där man når en högre effektivitet eller produktivitet eller man helt enkelt gör någonting bättre jämfört med tidigare. När det nya sitter och man ser effekten av det då är jag nöjd.

Vad fick dig att välja Atea som din nästa arbetsgivare?

De senaste sex-sju åren har jag jobbat på kundsidan vilket har varit väldigt intressanta och roliga år. Allt mer har jag saknat konsultyrket och att jobba i fler leveranser mot flera organisationer. Ateas sätt att jobba mot kunder och ta sig an hållbarhetsfrågor, företagets värderingar och det lokala kontoret som lever värderingarna på ett fint sätt var det avgörande i mitt beslut att börja just här. Det känns lite som hemma redan innan jag börjat.

Vad kopplar du av med på fritiden?

Min avkoppling är när jag driver upp pulsen genom löpning och allra helst när jag får komma ut i naturen och ta in alla intryck där. Jag är sällan så avkopplad som efter ett löppass i skogen eller träningspass på gymmet. När jag inte tränar spenderar jag tid med barnen där det inte är ovanligt att vi någon gång i veckan kör en brädspelskväll som balans till det digitala livet eller hänger runt hockeyplanen när de själva tränar.

En digital pryl du inte klarar dig utan?

Min mobil, vårt hem är fyllt med digitala prylar och wearables men utan mobilen blir det mesta i mitt liv med ens lite jobbigare att lösa.

Tillbaka till Umeå
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer