
Rickard Söderlund är en teknikdriven konsult som vill hjälpa kundernas användare till en bättre digital arbetsplats och mer effektiv vardag.
Vad gör du på jobbet?
Min roll på Atea består av att konsulta kring framför allt molntjänster och det område vi kallar för digital workplace, det vill säga det som berör tekniken som slutanvändarna kommer i kontakt med i sin vardag, och alla dess utmaningar, säkerhetshot och möjligheter som det innefattar. Jag är med och designar, implementerar och vidareutvecklar tekniska lösningar i olika uppdrag och projekt hos våra kunder.
Varför sökte du dig till it-branschen?
Teknik i olika former har varit ett stort intresse för mig sedan jag var liten. Det blev ett naturligt vägval. Det är enkelt att gå till jobbet när man får hålla på med det man tycker är roligt, i en bransch med högt utvecklingstempo och ständig förändring.
Berätta vad det bästa med ditt jobb är:
Den ena dagen är sällan den andra lik. Det finns gott om möjligheter att utforska nya ansvar och områden, och det är sällan man känner att man stannar av i sin utveckling så länge intresset finns där.
Det jag också gillar med mitt arbete är när man lyckas se effekten eller det mervärde som skapas hos kund eller användare, när en levererad lösning ger en uppenbar förbättring. Det är en härlig känsla att kunna bidra till en positiv förändring med hjälp av tekniken och det visar sig tydligt för dom involverade. Ett tecken för mig att man genomfört någonting värdefullt.
Varför ska man jobba på Atea i Sundsvall?
Vi är ett skönt gäng med en god mix av personligheter och kompetenser. Det finns ett enormt driv och energi i det vi vill och det vi levererar ihop. Samtidigt ser vi till att ha roligt!
Beskriv Atea med 3 ord:
Utvecklande, Flexibelt, Gemenskap
Det mest otippade som är möjligt med hjälp av teknik om 10 år:
Jag tror att vi kommer att se mycket ny utveckling inom tekniken tillsammans med kläder. Nya möjligheter för det vi bär på oss som gör vår vardag ännu enklare (latare?). Fler varianter av wearables helt enkelt. Förhoppningsvis även mycket sådant i kombination med sjukvården, för att till exempel lindra och motverka sjukdomar som vi inte kunnat göra tidigare.
Virtual/Augmented Reality (VR/AR) kommer också att erbjuda nya upplevelser och möjligheter i rasande fart.