Möt Christian, Seniorkonsult nätverk säkerhet

Christian Persson, Seniorkonsult nätverk säkerhet

Namn: Christian Persson

Befattning: Serniorkonsult nätverk säkerhet

Ålder: 39

Jobbat på Atea sedan: mars 2020

Atea med tre ord: Variation, Utvecklande, Lagspel

Vad brinner du för på din fritid: Träning, familj, vänner och såklart teknik

Vad innebär din roll som seniorkonsult?
I min roll hjälper jag våra kunder att designa och implementera säkra nätverkslösningar. Beroende på kundens storlek och projektets omfattning kan vi vara flera konsulter i teamet - allt ifrån säljare, specialister och arkitekter till jurister.

Utifrån en inledande diskussion med kunden specificeras kraven. Därefter tar vi fram ett lösningsförslag som presenteras, och blir utfallet bra så går vi vidare med att implementera. Mitt fokusområde är nätverk/säkerhet, där jag arbetar med del-/helhetslösningar från Cisco och Fortinet.

En viktig del i rollen som konsult är att försöka hålla sig uppdaterad, vilket inte alltid är så lätt då utvecklingen går snabbt framåt. Att ständigt vara nyfiken och läsa på, men även att certifiera sig, är viktigt för att upprätthålla kompetensnivån.

Vilka personliga egenskaper krävs för att lyckas i din roll?
Man behöver ha ett generellt intresse för teknik, men framförallt ett brinnande intresse för nätverk. Att vara social, framåt, positiv och kunna ta initiativ är också bra egenskaper för att föra dialog med både kollegor och kunder.

Vilka tidigare erfarenheter har lett dig till din nuvarande roll?
Jag har alltid haft ett stort intresse för teknik, även om jag inte hade tänkt att jag skulle välja det som yrke. Jag inledde arbetslivet som snickare, men en kall vinterdag uppe på ett tak, kom jag på att jag ville göra något annat. Där och då tog jag beslutet att börja studera.

Jag hade min praktik på ett it-företag, som därefter ledde till anställning. Efter första året på servicedesk fick jag möjlighet att fokusera på nätverk/kommunikation. Så småningom blev jag värvad till Atea och min nuvarande roll.

Vad lockade dig med Atea?
Jag var på jakt efter någonting nytt och många av mina tidigare kollegor hade tagit klivet över till Atea. Fick ett bra intryck av företaget och ville vara en del av gemenskapen.

Var ser du dig själv om fem år?
Jag gör förmodligen exakt samma sak. Det finns så mycket att lära sig och jag känner mig långt ifrån färdig.