Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Pressmeddelanden
Pressmeddelande 2018-07-13

Hela Atea Sverige växer starkt – nytt rekordkvartal

Atea Sverige gör en resultatökning med 20 procent jämfört med samma period förra året. Omsättningen under det andra kvartalet blev 4 234 miljoner kronor och resultatet (EBIT) 116 miljoner kronor. Tillväxten för affärsvolymen under första halvåret landar därmed på drygt 1,2 miljarder kronor.
Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige

Alla områden; tjänster, hårdvara och mjukvara fortsätter bidra till den positiva utvecklingen med en lönsam tillväxt. En av orsakerna till den starka tillväxten inom tjänst är den fortsatt höga rekryteringstakten. Under första halvåret har över 180 nya konsulter börjat hos Atea och det i kombination med att över 100 nya kunder anslutit sig till bolagets molntjänster skapar en positiv effekt.

– Det är roligt att vi växer så starkt och att vi kan välkomna så många nya konsulter till laget. Nya intressanta kunduppdrag kombinerat med vår starka företagskultur attraherar. Det engagemang och driv jag ser hos våra medarbetare när det gäller viljan att vidareutvecklas är fantastisk och vi bedriver just nu många olika utvecklingsprogram som möjliggör en nödvändig kompetensförflyttning, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Atea är ett av de högst rankade bolagen i världen när det gäller hållbarhet

Atea placerar sig, för andra året i rad, bland topp 1 procent av samtliga bolag i hela världen enligt EcoVadis bedömning. Bakom siffrorna ligger ett långsiktigt och fokuserat arbete med en rad olika hållbarhetsinitiativ. När det gäller att accelerera hållbarhetsarbetet för it-branschen globalt har Atea Sustainability Focus (ASF) och samarbetet med Responsible Business Alliance (RBA) gett stor effekt och många ringar på vattnet genom att låta nordiska kunder peka ut för dem viktiga fokusområden inom hållbarhet som den globala it-branschen bör lyfta och agera på.

– ASF ger oss möjlighet att tillsammans med våra kunder och partners hålla i taktpinnen för det framtida hållbarhetsarbetet inom it-branschen, vilket i slutändan gynnar våra kunder och leder till ett mer hållbart samhälle, säger Carl-Johan Hultenheim.

Under Atea Bootcamp i Tylösand i maj lanserades 100 %-klubben, ett nytt unikt initiativ för hållbar livscykelhantering. Här utmanas svenska företag och organisationer att sätta målet högt och sikta på att 100 procent av it-utrustningen som verksamheten nyttjar ska återanvändas eller återvinnas.

– 100 procent återtag är fullt möjligt. Initiativet lanserades den 1 juni och redan nu har 134 verksamheter valt att skapa en plan för 100 procent hållbar livscykelhantering av sina it-produkter. Men baserat på det fantastiska gensvaret vi fått, både från både privat och offentlig sektor, anar jag att det här bara är början, säger Carl-Johan Hultenheim.

Starkt resultat för hela Ateakoncernen

Ateakoncernen ökade omsättningen med 8,2 procent till 9 099 miljoner norska kronor under det andra kvartalet jämfört med samma period förra året. Resultatet (EBIT) blev 127 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 1,4 procent jämfört med andra kvartalet 2017.

Kvartalsrapporten och presentationen
Presskonferensen
Börsmeddelandet

För mer information kontakta: Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se