Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Pressmeddelanden
Pressmeddelande 2016-10-19

Starkt tredje kvartal med fortsatt lönsam tillväxt

Atea Sveriges omsättning under det tredje kvartalet blev 2 447 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) 88 miljoner kronor, vilket är en ökning med 13,4 procent jämfört med samma period förra året.
Carl-Johan Hultenheim

Omsättningen för både hård- och mjukvara ökade kraftigt under tredje kvartalet jämfört med samma period förra året. Hårdvaruaffären steg med 9,2 procent och mjukvara med 21,2 procent. Samtidigt ökade efterfrågan på specialistkompetens och molnbaserade tjänster.
 
– Den digitala transformationen går allt snabbare hos våra kunder, vilket skapar nya värden och ställer även krav på en flexibel organisation. Vi ser en tydlig ökad efterfrågan på dynamiska molntjänster och managerade tjänster på bekostnad av traditionella statiska outsourcingavtal. Vi ökar därför takten i att utveckla nya funktionstjänster i nära samarbete med våra kunder, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

För att möta framtidens efterfrågan satsar Atea kontinuerligt på kompetensutveckling. Under kvartalet genomfördes bland annat Atea Campus då 1700 medarbetare samlades på Stockholms universitet för att bredda och fördjupa kunskapen inom strategiska områden.

Under hösten lanserades även Atea Affärsakademi, som omfattar samtliga säljare på Atea och skapar en långsiktig kompetensförflyttning och förberedelse inför kommande krav och frågeställningar. 

 – Vi är glada över att löpande kunna investera i våra medarbetares kompetens och utveckling. Vi ser mycket goda resultat i de utbildningar vi genomför. Det gäller inte minst vår ledarskapsutveckling, vars effekt ligger till grund för både bolagets resultat och att medarbetare väljer Atea som arbetsplats
 
Även ett starkt resultat för koncernen
Ateakoncernen ökade omsättningen med 7,5 procent till 6 403 miljoner norska kronor under det tredje kvartalet jämfört med samma period förra året. Resultatet (EBITDA) blev 244 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 14,5 procent jämfört med tredje kvartalet 2015.

• Kvartalsrapporten och presentationen atea.com/reports
• Presskonferensen atea.com/webcast
• Börsmeddelande atea.com/ose

För mer information kontakta:
Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se
Steinar Sønsteby, koncernchef Atea ASA, +47 930 55 655 steinar.sonsteby@atea.com

Atea är Nordens och Baltikums ledande obundna leverantör av it-infrastruktur. Vi bistår våra kunder med specialistkompetens, produkter och lösningar. I Sverige finns vi nära dig på ett trettiotal orter över hela landet, från Malmö i söder till Kiruna i norr med ca 2 000 medarbetare. För mer information, www.atea.se.