Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Pressmeddelanden
Pressmeddelande 2016-07-14

Fortsatt stark lönsam tillväxt för Atea

Atea fortsätter att växa lönsamt inom alla strategiska områden. Omsättningen under andra kvartalet blev 3 434 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) ökade till 95 miljoner kronor, vilket är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.
Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige

– Vi är glada över att vi får fortsatt starkt förtroende att leverera värden som utvecklar våra kunders verksamhet och stödjer deras digitala transformation. Utöver ett starkt resultat, där flera större upphandlingar bidrar positivt, så fortsätter Atea att växa offensivt, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Omsättningen under andra kvartalet ökade med 14 procent, jämfört med motsvarande period förra året. Tillväxten sker inom både hård- och mjukvara samtidigt som konsult- och funktionsaffären växer.

– Molnbaserade leveranser blir en alltmer självklar del av infrastrukturen, vilket samtidigt ställer nya krav på identitets- och säkerhetshantering. Vi ser en ökad efterfrågan på nya specialistkompetenser och funktionstjänster, inte minst vad det gäller säkerhetsövervakningstjänster, som skapar trygghet för verksamheten.

Utöver datacenter, kommunikation och samverkan bidrar Atea Skola till det starka resultatet. Ateas strategi att stödja lärare och rektorer att använda it som ett pedagogiskt verktyg har medverkat till att programmering och lärande datorspel är en växande del av undervisningen.

– Det är glädjande att våra verksamhetsutvecklare, som alla har en bakgrund som lärare eller rektorer, är med och skapar nytta för Sveriges skolor och elever. Med rätt bakomliggande pedagogik innebär it-lösningar i undervisningen en möjlighet för dagens unga att lära på ett nytt sätt och att de tidigt får ett intresse för teknik.

Under våren förvärvade Atea it-konsultbolaget Barret i Östersund. Integrationen löper på enligt plan och har gett ett bra tillskott av kompetens och kunder i regionen.

Starkt resultat för hela Ateakoncernen
Ateakoncernen ökade omsättningen med 23 procent till 8 442 miljoner norska kronor under det andra kvartalet jämfört med samma period förra året. Resultatet (EBITDA) blev 215 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 37 procent jämfört med andra kvartalet 2015.

För mer information kontakta:
Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se
Steinar Sønsteby, koncernchef Atea ASA, +47 930 55 655 steinar.sonsteby@atea.com

Atea är Nordens och Baltikums ledande obundna leverantör av it-infrastruktur. Vi bistår våra kunder med specialistkompetens, produkter och lösningar. I Sverige finns vi nära dig på ett trettiotal orter över hela landet, från Malmö i söder till Kiruna i norr med ca 2 000 medarbetare. För mer information, www.atea.se.