Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Pressmeddelanden
Pressmeddelande 2016-03-16

Atea köper it-bolag i Östersund

Atea Sverige förvärvar it-bolaget Barret och utökar därmed verksamheten i Östersund och blir totalt 30 medarbetare inom it-infrastruktur. Atea expanderar i en region där allt fler företag och organisationer efterfrågar kvalificerade tjänster inom molnlösningar och andra områden som stödjer digitalisering och verksamhetsnytta.
Stadsbild från Östersund

– Vi är glada över att tillsammans med Barret och den kompetens som finns i bolaget utöka vår verksamhet i Östersund. Med vår starka lokala närvaro och specialister inom alla områden kan vi tillsammans med våra kunder vara med och utveckla regionen, säger Anders Nordberg, platschef på Atea i Östersund.

It-bolaget Barret har varit verksamt i Östersund i närmare 20 år och erbjuder tjänster inom bland annat funktionslösningar och datacenter. Omsättningen under det senaste verksamhetsåret var 34 miljoner kronor och bolaget har 25 anställda som nu erbjuds möjlighet att arbeta och utvecklas inom Atea.

– Atea har en långsiktig strategi med en stark lokal närvaro och har samtidigt det stora bolagets kompetens inom bland annat funktionstjänster, säkerhet och identitetshantering och tillsammans blir vi en ännu mer kompetent rådgivare till våra kunder. Att vi nu går samman är också bra för våra medarbetare som får goda förutsättningar att utvecklas, säger Ronnie Heidenborn, vd för Barret.

Atea har drygt 30 lokala kontor erbjuder alla tjänster inom it-infrastruktur. Antalet anställda i Atea Sverige är drygt 2 000, varav hälften är konsulter. Under det senaste verksamhetsåret passerade omsättningen 10 miljarder. Atea Sverige ingår i en koncern som är noterat på Oslobörsen.

– It-bolaget Barret är ett välskött bolag och tillsammans ökar vi vår gemensamma leveranskapacitet. Vi har idag en stor efterfrågan från våra kunder och med Barrets kunniga medarbetare och bolagens samlade kompetens får vi en fantastisk möjlighet att växa inom regionen, säger Anders Nordberg

För mer information kontakta: 
Anders Nordberg, platschef Atea Östersund, 063-15 72 44 anders.nordberg@atea.se
Ronnie Heidenborn, vd Barret, 063-14 08 28 ronnie.heidenborn@barret.se