Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Pressmeddelanden
Pressmeddelande 2016-04-26

Atea fortsätter växa lönsamt

Ateas affär ökar genom att konsultverksamheten och flera funktionsområden växer. Det sker samtidigt som den traditionella produktaffären ökar stadigt. Omsättningen under första kvartalet blev 2 819 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) 82,8 miljoner kronor, vilket är en ökning med 18 procent jämfört med samma period förra året.
Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige

Omsättningen av både hård- och mjukvara ökade med 15 procent under första kvartalet, jämfört med samma period förra året. Efterfrågan på mobila enheter och transformeringen, där alltmer mjukvara levereras som tjänst, är en av faktorerna som driver tillväxten.

– Vi är glada och stolta över vara med och hjälpa våra kunder att bidra till deras produktivitet med hjälp av smarta it-lösningar. Vi ser en stark efterfrågan på spetskompetens och paketerade molntjänster som stödjer verksamheten, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Under de senaste månaderna har Atea lanserat ett flertal molnbaserade tjänster inom bland annat självbetjäning, it-drift och säkerhetsövervakning.

– De paketerade funktionstjänsterna innebär att även mindre bolag kan dra nytta av digitaliseringens möjligheter med ökat fokus på verksamheten som resultat. Det märker vi inte minst i samband med vår satsning på små och medelstora bolag.

Satsningen startade i Stockholm för drygt ett år sedan och har nu ett 20-tal medarbetare som aktivt söker upp och erbjuder tjänster, produkter och it-lösningar som är anpassade till företagens behov.

Utöver ett starkt resultat fortsätter Atea att växa i antal anställda både organiskt och genom uppköp. I mars förvärvade Atea it-bolaget Barret i Östersund, vilket tillför ett stort värde både lokalt och regionalt.

Starkt resultat för hela Ateakoncernen För Ateakoncernen ökade omsättningen med 11,5 procent till 7 246 miljoner norska kronor under det första kvartalet jämfört med samma period förra året. Resultatet (EBITDA) blev 209 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 3,6 procent jämfört med första kvartalet 2015.

För mer information:
Kvartalsrapporten och presentationen atea.com/reports
Presskonferensen atea.com/webcast
Börsmeddelande atea.com/ose 

Kontakta:
Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se
Steinar Sønsteby, koncernchef Atea ASA, +47 930 55 655steinar.sonsteby@atea.com