Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2018-04-30

Ny chef på Atea ökar fokus på konsulttjänster

En allt större del av Ateas affär utgår från en växande tjänsteefterfrågan hos kunderna. För att rikta ytterligare fokus på leveransprocessen och utveckla tjänster med kundernas bästa för ögonen har Johan Rinneby utsetts till nationell tjänstechef.
För att rikta ytterligare fokus på leveransprocessen och utveckla tjänster med kundernas bästa för ögonen har Johan Rinneby utsetts till nationell tjänstechef.

Rollen som nationell tjänstechef är en helt ny roll som innebär ett övergripande ansvar för Ateas konsulttjänsteleverans.

– För mig handlar rollen om att hjälpa våra 1 300 konsulter mot tydligare leveranser, något som i slutändan gynnar kunderna. Det innebär dels att utveckla processer, metoder, mallar och verktyg som bidrar till ökad leveranskvalitet mot kund, men också att skapa gemensamma strukturer för alla kontor vilket kommer öka effektiviteten i konsultorganisationen och öka kvaliteten i leveransen.

Johan Rinneby säger också att han i sitt arbete kommer fokusera på kundnyttan.

­– Ateas hela leverans, från första kontakt till leveransgodkännande ska vara genomtänkt, kundfokuserad och kvalitetsfylld. Vi vill att Atea ska vara det självklara valet och våra konsulter ska jobba nära kunderna, och både förstå deras utmaningar och deras verksamhet så väl att de alltid kan föreslå den lösning som är den bästa för kunden. Det är vad jag jobbar mot.

Ateas vd Carl-Johan Hultenheim välkomnar Johan Rinneby i hans nya roll och han är övertygad om att Atea kommer ta avgörande steg i sin utveckling som konsultbolag under hans ledning:

– Johan har i många år framgångsrikt utvecklat vårt Västeråskontor i rollen som Platschef. Parallellt har han med sin klokskap också bidragit med flera viktiga arbetsmodeller som används i hela vårt företag.

Johan Rinneby frånträder sin roll som platschef på Västeråskontoret och med att han tillträder sin nya roll den 1 maj 2018. Ulf Danielsson som även är platschef i Eskilstuna tar över som t.f. platschef i Västerås.

Johan Rinneby
Johan Rinneby Nationell tjänstechef