Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2018-11-15

Nadja Casadei leder årets friidrottsgala ”Det känns stort och lite pirrigt”

Nadja Casadei kliver nu fram på en ny arena - för att leda Friidrottsgalan 2018. Hon är den första verksamma idrottaren att leda tillställningen och berättar att hon är nervös, men längtar efter att se friidrottsfamiljen samlad.

Det hela började med att Magnus Sallbring, Ateas Kultur- och marknadsdirektör, efter förra årets gala kläckte ur sig ”Nästa år är väl du med och leder galan?” till Nadja. Väl på semester i Turkiet i somras dök minnet upp hos Nadja som smsade och frågade hur det blev med det där. Nu börjar det dra ihop sig tills att Friidrottsgalan ska hållas på Berns. Den 29 november, när Expressens livesändning drar igång, står Nadja på scen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle leda galan, det känns så himla stort och pirrigt. Jag är absolut nervös för jag vill att friidrottarna ska bli hyllade och förstå att det är deras kväll. Att stämningen blir härlig samtidigt som prestationerna blir uppmärksammade. Det är en ny sorts balansgång och en jätteutmaning, säger Nadja.

Det är 5e året som Atea står värd för galan tillsammans med Svensk Friidrott, ett sponsorskap som omfattar mycket mer än att mäta prestationer i form av resultat.

– Atea har varit med så länge och gör så mycket för friidrotten genom både med och motgång. Galan är ett kreativt sätt att använda sitt sponsorskap och mest av allt ser jag fram emot stämningen som vi skapar tillsammans i rummet, berättar Nadja.

Nadja själv tränar för fullt, inte bara inför kvällen tillsammans med sin co-host Kenny Mattsson utan också inför kommande tävlingar. Efter att en skada kom i vägen innan sommaren är siktet nu tydligt inställt på inomhustävlingar i vinter. Någon som önskar henne varmt lycka till med båda utmaningar är Magnus Sallbring.

– Samarbetet med Svenska Friidrottsförbundet är jätteviktigt för oss, vi delar tankesätt kring prestationer och långsiktighet. Det är jätteroligt att Nadja intar scenen den 29e, hennes kämpaglöd kan alla inspireras av och jag önskar henne varmt lycka till, säger Magnus.

Här hittar du alla nomineringar till kvällen, inklusive det mest prestigefulla priset ”Årets friidrottare

Mia Nyqvist
Mia Nyqvist Ansvarig sponsring