Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2018-10-01

Missa inte chansen att inspireras av Christina Rickardsson

Med 10 orter kvar på IT-arenan 2018 bestämde vi oss för att ta tempen på årets inspirationsföreläsare Christina Rickardsson. Sina första levnadsår bodde hon i en grotta i Brasilien och därefter på gatan i Sao Paolo. Åtta år gammal adopterades hon till Vindeln i Norrland och idag är hon författare, föreläsare och driver en stiftelse för utsatta barn och unga i Brasilien.
Foto: christinarickardsson.se

Christina, vad är det bästa med att åka Sverige runt på höstens IT-arena?

– Alla fantastiska människor och mötena som uppstår. Vem jag än har träffat hittills så har de haft ett leende på läpparna och delat med sig av sina erfarenheter tillbaka. Det är så viktigt, genom möten följs utveckling och det humana åt. Sedan är Ateas äppelchips i sig en anledning.

Vad är den största faran med teknisk utveckling ur ditt perspektiv?

– Vi får aldrig glömma människan i våra försök att utveckla och skapa något som inte funnits tidigare, eller i användningen av ny teknik. Det jag upplevt själv genom sociala medier är att det finns de som verkar tro att skärmen är ett skydd, både att gömma sig bakom men också mot att människor far illa av ens beteende.

Om vi fokuserar på det positiva då, istället?

– Oj, allt som tekniken har gjort de senaste tio åren - tänk på allt som kommer att vara möjligt. Sjukdomar vi skulle kunna bota, världar vi skulle kunna bygga på andra planeter. Människan skulle kunna ta sig ut ännu mer i Universum, utforska och lära sig. Så länge utveckling sker i rätt händer så är den fantastisk!

Vad kan man förvänta sig att få med sig efter att ha lyssnat till dig?

– Man får uppleva alla olika känslospann och får upp ögonen för en annan verklighet än ens egen. Förhoppningsvis får man också skratta och känna hopp. Min föreläsning handlar mycket om att vara medveten om att du påverkar andra och dig själv, dina beslut och vart du ska i livet. Du är din inställning i så mycket och det gäller såklart företag och organisationer också.

20 år framåt, vad händer då?

– Förmodligen har jag en diskussion med en AI-robot och känner mig korkad!

Några av Christinas livsråd

  • Se tuffa händelser i livet som erfarenheter, inte som misslyckanden
  • Omge dig med bra människor som stöttar dig och hjälper dig att våga
  • Begränsa inte dig själv och andra genom att säga att något är omöjligt
  • Våga göra – att gå från tanke till att göra är att vara modig

Vill du också se Christinas föreläsning "Sluta aldrig gå"?

Säkra din plats på IT-arena här