Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2018-12-04

”Det ska vara lite läskigt – annars är det för enkelt”

Västeråsaren Maria Kolli har på ett halvår gått från nyanställd konsultchef till att nu bli platschef på Atea i Västerås. Hon har tydliga mål: Atea ska vara lika kända som leverantör av tjänster som av hårdvara, och bli det självklara förstahandsvalet som arbetsplats.

Det ringer mycket i Maria Kollis telefon, mer än vanligt. Hon började på Atea i maj 2018 och sedan dess har det gått fort, något som verkar höra till vanligheterna i hennes liv.  

– Det handlar om att rätt tillfälle ska uppenbara sig på rätt företag. Sedan är jag nog så som person, när möjligheten kommer så tar jag den. Jag tycker om att utmana mig själv och brinner för att utveckla andra. Det ska vara lite läskigt, annars är det för enkelt. 

Maria, som tidigare jobbat i många år på kundsidan, lyfter ledarskapet som det centrala i hennes karriär. Hon har jobbat i både kommunala och privata verksamheter och flikar in att oavsett är ledarskapet och rollen som chef den samma.  

– Det handlar mycket om att hitta rätt resurser och behålla dem. Något man bara lyckas med om man verkligen jobbar ut värderingarna i en organisation. Det var det jag föll för hos Atea. I och med att jag tidigare varit kund till oss vet jag att värderingarna är en grundbult som följer med konsulterna ut.  

Maria berättar att hon får användning av sina erfarenheter från kundsidan i Ateas fortsatta utveckling i Västmanland. Med nya spännande lösningar som både offentliga och privata verksamheter kan ha nytta av finns det mycket värde att tillföra kunderna 

– Många känner till Atea som hårdvaruleverantör men vi kan bli synligare som leverantör av it-tjänster och som rådgivare i it-avdelningens förändringsresa. Dessutom blir det allt viktigare med en trygg partner, vilket vi är. Som kund vet jag hur uppskattad den relationen är, att oavsett om det gått fem veckor eller fem månader bara kunna plocka upp luren. Den relationen ska vi bli bättre på att berätta om.  

En av Marias målsättningar som platschef är att Atea ska bli det självklara förstahandsvalet som arbetsplats i Västeråsregionen. Hon ser fram emot att tillsammans med sitt lag tydliggöra det positiva arbetsklimatet i rekryteringsprocessen. En utmaning är att få kvinnor att våga söka och där vill Maria sänka trösklarna.  

– Det är mycket infrastruktur hos oss, och många kvinnor undviker det. Vi ska vara tydliga med att rätt person alltid får 300 % stöd. Varje medarbetare ska känna att om man tar vara på chanser och möjligheter kan man få göra det man vill. Jag är ett levande exempel på det! 

3 snabba om Maria Kolli: 

  • Kommer närmast från VafabMiljö Kommunalförbund och jobbade innan dess på Västeråsbaserade företaget Westinghouse Electric Sweden ABTotalt har hon jobbat inom it i drygt 20 år 
  • När Maria reser ger hon sig gärna ut på vägarna runtom i Europa med sin husbil på 9 meter
  • Den mest spännande tekniska utvecklingen enligt MariaAtt våra kunder och vi lägger allt mindre fokus på teknik och mer på funktion och nytta