Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2018-05-28

Ateas hjälpande händer skänker pengar till utsatta kvinnor

Under Mammagalan som sändes i Kanal 5 på mors dag överlämnades en check på 500 000 kronor. Pengarna ska gå till utsatta kvinnor och barn på Panzisjukhuset i Kongo.

Sexuellt våld används som en medveten krigsmetod i Kongo. Under de senaste tio åren har drygt 30 000 drabbade kvinnor fått hjälp på Panzisjukhuset. Läkarmissionen, som är en av sjukhusets huvudgivare, var också en av de organisationer som organiserade Mammagalan som sändes för första gången i år med syfte att uppmärksamma, hylla och prisa kvinnor världen över.

– Atea har tidigare stöttat Panzisjukhuset och att vi nu fick tillfälle att återigen kunna bidra till en tryggare tillvaro för utsatta kvinnor och barn känns väldigt bra. Vårt tidigare engagemang har verkligen gjort skillnad för dessa kvinnor och deras barn, säger Ebba Sang som är ordförande för Ateas hjälpande händer.

Panzisjukhuset leds av Dr Denis Mukwege som flera gånger varit nominerad till Nobels fredspris för sitt arbete med utsatta kvinnor i Kongo. Atea har i många år stöttat Dr Mukweges arbete och i sommar kommer han till Almedalen för att inledningstala på Ateas hållbarhetsforum, Atea Sustainability Focus Forum 2018.

– Det är en otrolig ära att Dr Mukwege kommer till vårt hållbarhetsforum. Det känns stort att han kommer till Almedalen för att berätta om sitt arbete med mänskliga rättigheter och den svåra situationen i Kongo. Det är viktigt att fler förstår hur situationen i Kongo ser ut och att alla faktiskt kan bidra till att förbättra den, säger Ebba Sang.

Om Ateas hjälpande händer

Fonden Ateas hjälpande händer är en är en del i Ateas CSR-arbete som regelbundet stödjer humanitärt arbete med målet att bidra till att göra vår värld lite bättre. Många av Ateas medarbetare avsätter varje månad ett belopp till fonden. Tidigare har Ateas hjälpande händer bland annat stöttat Läkare utan gränser, UNHCR och BRIS.

Läs mer om Ateas hjälpande händer

Läs mer om Ateas tidigare bidrag till Panzisjukhuset 

Läs mer om Mukwege i Almedalen