Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2018-04-27

Atea prisas för samhällsengagemang på Gyllene Hjulet

Ateas tron, Game of Phones som är gjord av uttjänta mobiltelefoner har uppmärksammats med två priser på galan Gyllene Hjulet. Tronen har vunnit guld för Årets Samhällsengagemang och silver för Årets Hantverk.
Atea prisas för samhällsengagemang på Gyllene Hjulet

Tävlingen Gyllene Hjulet som arrangeras av Sponsrings & Eventsverige uppmärksammar och hyllar projekt inom intresse- och upplevelsebaserad kommunikation. Årets upplaga ägde rum på Annexet i Stockholm under torsdagskvällen.

Priset för Årets Samhällsengagemang delas ut till det projekt som framgångsrikt varit opinionsbildande och attitydförändrande. Atea och Edelman Deportivo vann priset med följande motivering:

Ett projekt med hög kreativ höjd samt tydlig symbolisk gestaltning som sätter ljus på ett större samhällsproblem. Det är ett modigt koncept som går i bräschen för branschen. Att ha målgruppen "alla" fungerar väldigt sällan men här har man verkligen lyckats. Projektet har en tydlig koppling mellan utmaningen och verksamheten och har fått stort genomslag i sociala medier.

Game of Phones, är en två meter hög och 300 kilo tung tron gjord av förbrukade mobiltelefoner. Syftet med tronen är att visa hur it-branschen påverkar miljön och samtidigt uppmuntra till återvinning och återtag av gammal elektronik.

Vi vill vara med och förändra världen. Ateas långsiktiga arbete med hållbarhet har fått oss att inse att vi måste utmana våra kunder att ta ett större ansvar för att återvinna uttjänt it-utrustning. Vi är stolta och tacksamma för priset, för det visar hur viktig frågan är och att vi är på rätt väg, säger Magnus Sallbring som är Kultur- och Marknadsdirektör på Atea.

Läs mer om Game of Phones här